UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
25.07.2014 18:49 Starost: 10 yrs

Kategorija: Reprezentacija, Budimpešta 2014

EP 2014. 25.7. Srbija - Crna Gora 10:9 (3:5, 1:2, 3:2, 3:0)

Bazen "Alfred Hajoš". Gledalaca 5000. Sudije: Stavridis (Grčka),Naumov (Rusija). Igrač više: Srbija  16 (6), Crna Gora 12 (3). Peterci: Srbija 1 (0).

 SRBIJA: G.Pijetlović, Mandić, Gocić 1, Randjelović, Ćuk 2, D.Pijetlović, Nikić 1, Aleksić 1, Radjen, Filipović 2, Prlainović, S. Mitrović 3, B.Mitrović. Selektor: Savić.

CRNA GORA: Radić, Dr. Brguljan 2, Pasković, Petrović, Da.Brguljan 2, Čučković, M.Janović 1, N.Janović 3, Ivović 1, Mišić, Klikovac, Jokić, Šćepanović. Selektor: Perović.

 Srbija je u finalu. To je epilog neverovatnog meča u kojem je rival dominirao tri četvrtine i činilo se da nema naš tim nikakve izglede da se nadje u meču za zlato sa Madjarskom u nedelju u 20.30. Velika utakmica zaslugom i odličnog protivnika je dobijena fanatičnom igrom od trenutka kada je Crna Gora povela 8:4 u trećem minutu treće četvrtine. Do kraja veliki preokret, 6:1 za naš tim i pobeda za anale.

Sjajno je Crna Gora odigrala prvu četvrtinu, bila mnogo bolja u svakom pogledu. Srbi su sa igračem više pogadjali prečke, rival iz čiste igre ali i sa igračem više tresao mrežu Pijetlovića.U trečem minutu 0:2, smanjio je Gocić a onda su Perovićevi puleni krenuli u seriju preko Janovića i braće Brguljan. U 7. minutu 1:5 ! Filipović je smanjio, a zatim se naš tim prvi put odbranio sa igrače  manje. U kontri Mitrovićev udarac dolazi do izražaja i na prvi odmor se odlazi sa podnošljivih 3:5.

Crna Gora je prvog igrača više odmah iskoristila preko sjajnog Draška Brguljana. Srbija svoju priliku nije iskoristila i taj napad je pokazao da nema ideje da se probije odbrana ispred Radića. Perović je zatražio tajm aut kod sledeće brojčane prednosti svestan da bi povratak na plus četiri mogao da bude ključan. Srećom gola nije bilo.

Duško Pijetlović pravi potez za isključenje ali je Radjen sprečio napad Crne Gore.Daleko je agresivnija bila odbrana Crne Gore i teško je naš napad dolazio do pozicije za udarac. Igra Srbije je postajala sve nervoznija što koristi Ivović za novi pogodak i 7:3. Konačno gol za Srbiju u petom minutu postiže Ćuk sa igračem više.Mitrović je zatim napravio sjajan potez kojim Srbija dobija peterac ali Radić brani Filipoviću. Do kraja četvrtine Radić je još jednom pobednik u duelu sa Pijetlovićem. Lepa prednost za Crnu Goru.

Nije imao Gojko Pijetlović svoj dan. Iz daljine ga je savladao Mladjan Janović (4:8). Savić je podigao na zagrevanje Branislava Mitrovića,Grešku Crnogoraca koristi Mitrović (5:8, 5,42). Posle nervozne igre oba tima Aleksić koristi igrača više (6:8). Odbrana je postala mnogo bolja. Ni Crna Gora nije imala rešenja sa igračem više. Na 1,45 do kraja sa igračem više Savić je zatražio tajm aut. Činilo se da od toga nema rezultata ali je Filipović mislio drugačije i 1,21 do kraja Crna Gora je imala samo gol viška.Imali smo i poslednji napad i igrača više nespretno realizovanog. I kazna stiže majstorijom Nikole Janovića. U poslednjem sekundu šraubom iz daljine pogadja mrežu Pijetlovića.

U poslednjo četvrtini na gol je stao Branislav Mitrović Bio je to potez za pobedu. Uhvatio je sve što je trebalo, omogućio ekipi da se digne i trijumfuje.

Mitrović, naš najbolji igrač večeras je smanjio na 9:8 a onda posle dve odlične odbrane drugog Mitrovića Prlainović propustio da izjednači. Još jedan igrač više za Srbiju. Nema gola opet Prlainovića a zatim dve loše kombinacije bez gola. Ni Crna Gora ne pogadja. Konačno Ćuk 9:9 3,33 do kraja.

Svi su na početku. Srbija se potpuno vratila u igru, Crna Gora ne odustaje. Dobijamo igrača više ali sudija poništava gol našeg tima. U novom pokušaju Nikić nas dovodi u vodjstvo 2,31 do kraja. Igrač više za rivala.Odbranila se srpska odbrana.Brzo je izgubljena lopta i Perovićev tim ponovo dobija igrača više. Tajm aut 1,34 do kraja utakmice.Mitrović brani sjajno,ovoga puta Ivoviću.Čuvamo loptu,Crna Gora ima 18 sekundi za loptu ali ništa Srbija je u finalu.