UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
19.09.2008 09:08 Starost: 16 yrs

Kategorija: Saopštenja, Vaterpolo savez

Saopštenje Upravnog odbora VS Srbije

U Beogradu je 18.septembra održana sednica Upravnog odbora Vaterpolo saveza Srbije. Verifikovan je izbor Marka Stefanovića na mesto generalnog sekretara VS Srbije. Dosadašnji generalni sekretar Dejan Perišić imenovan je za koordinatora takmičenja u okviru VS Srbije.
Usvojeni su izveštaji sa sledećih takmičenja: Kvalifikacionog turnira Svetske lige u Novom Sadu, finalnog turnira Svetske lige u čenovi, Evropskog prvenstva u Malagi, Evropskog omladinskog prvenstva u Beogradu, Memorijalnog turnira „Darko čŒukić“ u Obrenovcu i Olimpijskih igara u Pekingu. Turniri održani u našoj zemlji u organizaciji VSS, po ocenama zvaničnika LEN i FINA organizovani su i održani na visokom nivou.
Verifikovana je odluka o premiranju igrača za osvojeno treće mesto na Olimpijskim igrama u Pekingu. Udruženje sudija VSS je podneo Predlog Statuta ,pravilnika i kodeksa ponašanja sudija .
Jednoglasno je usvojen zaključak po kojem su svi igrači VK Crvena zvezda – Mladost po automatizmu slobodni.U članstvo je primljen klub Vaterpolo akademija Bečej dok će klubovi Singidunum i KVS Crvena zvezda morati da dopune svoje molbe za prijem u članstvo VSS.Verifikovana je odluka po kojoj će u radu budućih sednica UO VSS učestvovati i predstavnik igrača iz muške „A“ selekcije.
Odreč‘en je način na koji će biti sastavljen Stručni savet VSS. čŒiniće ga: predstavnik saveznih trenera, predstavnik sudija, predstavnik igrača, predstavnik VSS u LEN, TVPC ili FINA, predstavnik iz klubova (2) učesnika takmičenja Evrolige u sezoni 2008-09 i predstavnik medija koji nema pravo odlučivanja. Ukupno će u Stručnom savetu biti sedam članova.