UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
15.01.2016 14:48 Starost: 8 yrs

Kategorija: Reprezentacija, Beograd 2016

Vreme za nokaut fazu

Grupa je arhivirana, reprezentacija Srbije sutra igra protiv Slovačke u osmini finala Evropskog prvenstva. Po rasporedu meč treba da počne u 18.45 ali postoji mogućnost da opet igramo u 20.15 i o tome će biti izdato saopštenje ako dodje do promena.

Na konferenciji za novinare danas su bili pomoćni trener Žarko Petrović, igrači Milan Aleksić, Gojko Pijetlović i Miloš Ćuk.

- Susret sa Hrvatskom je bio najbitni i odradili smo ga na pravi način. Već tada smo obezbedili prvo mesto u grupi.Susreti sa Maltom i Francuskom su već bili u funkciji utakmica u nokaut fazi. Imali smo u dve četvrtine problem sa Francuzima ali mislim da je to u ovoj fazi takmičenja i bilo normalno - rekao je Aleksić.

Identičan je bio stav Žareta Petrovića:

- Apsolutni smo favoriti protiv Slovaka i tu nema dileme. Utakmica sa Hrvatskom je neki model kojem treba da težimo.Hoćemo da protiv Slovaka zadržimo i ozbiljnost i visok nivo igre pred četvrtfinale, meč u kojem nema popravnog.

Gojko Pijetlović je bio siguran u drugom poluvremenu utakmice sa Francuskom:

- Sada počinje najteži deo. Prvi cilj, prvo mesto u grupi je ostvareno. Skoncentrisani smo samo na sebe i igru a naravno da protiv Slovaka očekujem pobedu.

Miloš Ćuk je istakao:

- Više nemamo prava na grešku. Prethodne dve utakmice smo iskoristili da se uigramo i meč sa Slovačkom će biti u toj funkciji. Želeo bih da napomenem da smo svi oduševljeni odzivom publike, da se nadam da ćei narednih dana biti tako. Milina je igrati u punoj Areni, posebno kada se zna da mi nismo baš navikli.

O Slovačkoj je govorio još Petrović:

- Iskusna su ekipa ali nisu pretnja ako igrate ozbiljno. Videli ste Crna Gora je jednu četvrtinu dobila 6:0. Sve zavisi od nas.

Pijetlović je dodao:

- Fizićki su pripremljeni odlično i ta duel igra će nam koristiti pred četvrtfinale.

Na pitanje hoće li biti poteza za publiku prvo je odgovirio Petrović.

- Igrači rešavaju situacije u bazenu i sigurno neće biti na uštrb rezultata. Opet kad god se ukaže takva prilika imaju slobodu.

Iskusno Pijetlović je zaključio:

- Kada obezbedimo prednost o tome možemo da razgovaramo.