UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
08.08.2012 22:47 Starost: 12 yrs

Kategorija: Reprezentacija, London 2012

Lični stav : Vaterpolisti zaslužuju sve što žele

Nije uobičajeno da se posle ovakvih pobeda ne traži gromoglasna podrška, ne izaziva euforija javnosti. Nije neuobičajeno jer i ono što godinama rade vaterpolisti nije baš naša svakodnevica.

Po završetku susreta sa Australijom dvojica Udovičića kapiten Vanja i trener Dejan apelovali su spuštanje lopte na zemlju, na mir u javnosti, tražili da se ne vrši presija kroz imperativnost osvajanja što sjajnije medalje. Vanja je to rekao naciji medijima, Dejan se obratio i ljudima koji su u Londonu pominjući figurativno brojke a koje naravno nemaju ništa drugo za cilj osim opisivanja atmosfere u kojima igraci cekaju odlučujuće utakmice.da li je 100 200 10.000 potpuno nebitno.

Pri tome učinjeno je to koretkno, pristojno jer je valjda razumljivo da u danima kada srpskom sportu na Olimpijskim igrama ne ide baš kako smo želeli, oni koji su ostali imaju sve uslove da se pripreme fizički i pre svega psihički.

Dole potpisani je imao sreću i privilegiju da bude sa ovom generacijom pune četiri godine. Uvek su bili isti.I kao tim u koji mnogi ne veruju i kao sastav koji ima iza sebe pregršt trofeja. Radili su tiho, nenametljivo često čineći to i na svoju štetu. Drugi bi mnogo više koristili rezultate za promociju, popularnost. Nikada ništa nisu obećavali, u pobedi su uvek bili veliki. I da li je mnogo što sada hoće da i ova četiri dana urade na način na koji su to činili proteklih godina.

Ne zaboravite dnevno su tri-četiri sata u vodi.Na osam dana jedan ceo su u bazenu. Za to treba imati snagu u telu, u glavi, za to treba da se bude ličnost. A vaterpolisti to jesu. Ko zna možda oni ništa i ne urade do kraja, mišljenje se o njima neće promeniti.

Ali hajde da i mi učinimo dodatni napor i ne tovarimo im medalje na vrat kad im vreme nije. Sačekajmo, imajmo veru u njih jer to odličje sigurno niko ne želi više od njih samih. Zato oslobodimo ih stega jer toliko toga su uradili za srpski sport da im makar to dugujemo.

Dejan Stevović