UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
02.07.2023 23:27 Starost: 300 days

Kategorija: Reprezentacija

SVETSKI KUP, Srbija na kraju sedma

Srbija je pobedila Nemačku 15:8 (3:1, 2:3, 7:2,3:2) i tako osvojila sedmo mesto na Svetskom kupu u Los Anđelesu.

Nemačka: Benke, Božić, Korbel 1, Ćuk, Šuce 2, Jungling, Strelecki 1, Čiru 1, Sekulić, Dik 1, Šiper 1, Gansen 1, Vernet Švajmer. Selektor: Sekulić.

Srbija: Mišović, Radulović 2, Rašović 3, Ranđelović 1, Gavrilović, Milojević, Drašović 3, Jakšić 4, Janković, Ubović 1, Vučinić, Martinović 1, Mitrović. Selektor Stevanović.

Prva dva gola je za početnih 73 sekunde postigao Strahinja Rašović iz peterca a zatim se nastavilo stegnuto, sa nekoliko propuštenih prilika. Nemci su smanjili a Drašović je lepim golom doneo 3:1. Još se osećao šok od „rumunske partije“. Posle gola Jakšića na početku druge četvrtine, stigli su žuti minuti. Nemci su izjednačili i kaznili brojne promašaje. Martinović je u finišu prvog poluvremena najavio seriju.

Bolja igra je bila u nastavku. Razigrao se Radulović, dva gola, asistencija Rašoviću i zarađeni peterac za pogodak Drašovića. Pridružili su mu se Jakšić i Drašović koji je proglašen za igrača utakmice. Trebalo je takvo rasterećenje Srbiji, koja je u tom delu postigla sedam golova. I u završnih osam minuta skromni Nemci nisu mogli ništa ali nisu bili razočarani konačnim ishodom.

Srbija je imala šut 31-15, Mitrović još nije formi pet od 13 odbrana, igrač više 6-2 uz tri realizovana peterca. Kod šutera Jakšić 7-4, Drašović 5-3,  Vučinić 5-0. Radulović je podelio tri a Vučinić dve asistencije.

Nemci u šutu 28-8, igrač više 8-1, golman Benke pet od 20 udaraca. Šuce sa dva gola i dve asistencije najzapaženiji.

Srbija odlazi u Kašivazaki gde će se sa Crnom Gorom pripremati za Svetsko prvenstvo koje startuje u Fukuoki 17.jula.