UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
19.06.2019 23:15 Starost: 5 yrs

Kategorija: Reprezentacija

SVETSKA LIGA Srbija pobedila Hrvatsku

Hrvatska – Srbija 10:11 (3:2, 2:2, 1:4, 4:3)

Bazen Tašmajdan. Gledalaca 3500. Sudije: Aleksandresku i Voevodinn. Igrač više: Srbija 17 (4), Hrvatska 13 (5). Dva igrača više: Hrvatska 2 (1), Srbija 1 (0). Peterci: Hrvatska 2 (2), Srbija 3 (2).

HRVATSKA_ Bijač, Benić, Fatović 1, lončar, Joković 4, Buljubašić 1, Vukučević 1, Bušlje, Miloš, Vrlić 1, Šetka , Garsija 2, Marcelić. Selektor:Tucak.

SRBIJA: G.Pijetlović, Mandić, Stojanović 3, Drašović, Čuk 2, D.Pijetlović, Vico,, Aleksić 1, Jakšić, Filipović 2, Prlainović 2, S.Mitrović 1, B.Mitrović. Selektor Savić.

U sjajnoj atmosferi Srbija je savladala Hrvatsku 11:10 i gotovo sigurno obezbedila prvo mesto u grupi. Divovska borba dva velika tima. Iako umorni od klupske sezone asovi svetskog vaterpola su pružili odličnu partiju, prelepu za gledanje, uzbudljivu do samog kraja.

Hrvatska je u prvom poluvremenu bila mirnija, jasnija sa igračem manje. Sve do sredine treće četvrtine Hrvati su imali gol prednosti koju su našpi igrači šest puta anulirali. U završnici trečeg dela proradio je potpuno srpski napad. Za dva minuta tri gola Aleksića, Mitrovića i Filipovića.

Odlični Stojanović je povisio na 9:6 a posle gola zapaženog Jokovića Prlainović nije iskoristio peterac . Hrvati su se trgli i pet minuta pre kraja izjednačili na 9:9. Usledio je gol Stojanovića (3,21), pa izjednačenje Fatovića (1,14) i gol odluke Andrije Prlainovića 56 sekundi pre kraaja.

Utakmicu je obeležio veliki broj isključenja a utisak je da taj broj nije posledica grube igre več novog načina deljenja pravde.

Dejan Savić je po završetku susreta istakao:

- Obećali smo veliku utakmicu i to smo ostvarili. Igrale su dve izvanredne ekipe i drago mi je da je to bilo pred našom publikom.Imali smo problem sa igračem više. Kada smo odigrali odbranu na našem nivou stekli smo prednost. Medjutim opustili smo se što su Hrvati brzo anulirali. Mislim da smo zasluženo pobedili. Nema opuštanja protiv Katahstana a biće zanimljiv rasplet u drugoj grupi.

Stefan Mitrović:

- Svela se utakmica na igrač više - igrač manje.Možda smo i ranije mogli da prelomimo kod 9:6. Usledio je pad. Na kraju pobeda za prvo mesto u grupi. Verujem da ćemo se sresti u finalu. Promenjiv je kriterijum sudjenja. Mislim da je bilo u redu. U nekim situacijama je mogao da bude peterac umesto isključenja ali kako njima tako i nama. Moramo da poradimo na igraču više.

Nemanja Vico

- Važna pobeda, teška utakmica. Podigli smo samopouzdanje ekipi. Mnogo isključenja i sada ćemo analizirati. Hvala publici, atmosfera je bila super, vetar u ledja. Idemo dalje, još četiri utakmice.

Ognjen Stojanović:

- Hvala igračima i publici koja je došla u velikom broju. Psihološki važna pobeda za nastavak turnira. Treba da nastavimo sa ovakvim igrama i mislim da imamo šanse za prvo mesto. Nije toliko važno što je meni išlo, sutra će drugima. Prelep osećaj ne može da se rečima opiše. Imao je selektor na kraju zamerke, mogao sam da budem tragičar ali na sreću pobedili smo.

Filip Filipović:

- Zaslužena pobeda svakako. Ostaje žal što smo popustili kod 9:6 kada smo sve držali u svojim rukama. Hvala publici, čula se kada je trebalo ali hvala i ljudima koji su sinoć ostali sa nama do kasnih sati kako bi nam pružili podršku do važne pobede. Ovo večeras je bila poslastica i srećan sam zbog pobede.

Ivica Tucak selektor Hrvatske:

- Čestitam Srbiji na zasluženoj pobedi. Na kraju smo ostali bez izmena, poklonili poslednji gol. Ali moram da kažem a da pri tom ne mislim ni na Srbiju ni na Hrvatsku da ovakav način sudjenja ubija igru. Toliko isključenja, evo kažete oko 40... Gde nas to vodi, još u Tokiju kako će da izgleda sa dva igrača manje u sastau.A mbijent divan, čestitam i publici na ponašanju nije bilo ni jedne neprijatnosti,