UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
15.10.2008 16:37 Starost: 15 yrs

Kategorija: Reprezentacija, Ličnosti i razgovori

Odlazak Š apića i Ćirića

Aleksandar Š apić i Aleksandar Ćirić stavili su tačku na igranje u reprezentaciji Srbije- Na izuzetno posećenoj konferenciji za medije dvojica velikana svetskog vaterpola su rekli da je oproštaj definitivan i da nema šanse da se odluka promeni.

Aleksandar Š apić nije želeo mnogo da priča rekavši da je ranije dosta govorio.Istakao je da nije umoran, da nema problem sa motivima, da je tuča sa Š efikom koji mu je prijatelj zaboravljena ali da o pravim razlozima neće da priča.

Aleksandar Ćirić je bio daleko opširniji. Istakavši da je godinama u svim mogućim uslovima igrao za repreezentaciju, da je dao sve od sebe podvukao je Nenada Manojlovića kao glavnog krivca za stanje u srpskom vaterpolu. Selektora Dejana Udovičića je optužio za amaterizam u radu dok je Partizan označio kao glavnog krivca za loš rad u klubovima Srbije.

Konferenciji za medije je prisustvovao i predsednik VS Srbije Velibor Sovrović .Istakao  je da oseća obavezu da podnese ostavku jer ga boli ovakav odlazak igrača. Nije se složio sa ocenom Ćirića o krivici Partizana.

Dejan Udovičić nije želeo da komentariše navode dvjice igrača istakavši da njihova odluka neće poremetiti planove jer je i bila namera da se reprezentacija podmladi. Takodje ni Nenad Manojlović nije želeo da bilo šta komentariše.

Ostavku je iz moralnih razloga zbog najave Sovrovića da odlazi podneo i Marko Stefanović generalni sekretar VS Srbije koji je na ovo mesto postavljen 1.avgusta.