UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
22.10.2023 13:01 Starost: 207 days

Kategorija: Ženski vaterpolo

ČELENDŽER KUP Vojvodina nije uspela

Poslednjeg dana kvalifikacionih turnira Čelendžer kupa za vaterpolistkinje Vojvodina je posle poraza od Mladosti 14:11 (5:1, 2:5, 4:3, 3:2)  ispala i ostala bez plasman na završni turnir. Zagrepčankama je bila potrebna pobeda od najmanje dva gola razlike. Bilo je 11:11 80 sekundi pre kraja da bi Vojvodina primila tri gola i u krugu sa Splićankama i Zagrepčankama ostala kratkih rukava. U krugu je Jadran imao gol razliku plus četiri, Mladost i Vojvodina minus dva pa je odlučio poraz našeg šampiona od Mladosti.

Za Vojvodinu su igrale: Travar, Švec 1, Spasojević, Fonoti 1, Trmčić 1, Amlajeva 4, Ćorda, Popov 2,  Savčenko, Damnjanović, Hamzajeva 1, Moćan 1, Andrić 1.

Vaterpolistkinje Crvene zvezde su maksimalnim učinkom završile kvalifikacioni turnir u Burgasu. U poslednjem kolu učenice Dragane Ivković pobedile su Oter sviming klub 12:8 (4:1, 5:4, 2:0, 1:3) . Dan ranije su potvrdile učešće na F6 ovog, trećeg po rangu, evropskog klupskog takmičenja.

Za Beogradjanke su u poslednjem kolu igrale: Lazić, Lazović, Marinković 1, Lujić 3, Milenković 1, Jaščenko, Mesa 2, Ilić 5, Antanasijević, Radojčić. Nedostajale su Mojsejeva, Radonjić, Lukić koje su prethodnih dana bile u sastavu.

Na F6 su se plasirali: Crvena zvezda (Srbija), Izmir (Turska), Benfika i Portense (Portugalija), Mladost i Jadran (Hrvatska).