UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
09.11.2021 21:42 Starost: 2 yrs

Kategorija: Evropski kupovi

LIGA ŠAMPIONA- poraz Novog Beograda, veliki remi Radničkog

U drugom kolu "A" grupe Lige šampiona, u velikom derbiju Novi Beograd je poražen od Olimpijakosa 12:9. Dva puta tokom susreta domaćin je bio primoran da juri veliku prednost rivala. Serijom 5:0 i odličnom odbranom Grci su vodili sredinom duge četrvine 6:2. Posle tajm auta Novi Beograd je pojačao igru na obe strane. Našao je rešenje za grčki napad a sa tri pogotka se vratio u igru.

Međutim u trećem delu igra domaćina je pala što su iskusniji igrači Olimpijakosa iskoristila za prednost 10:5. U poslednjih osam minuta Vujasinovićev sastav je krenuo na sve ili ništa, uspeo da se približi na gol minusa i to je bilo sve. Tim trenera Vlahosa je iskoristio svoje prilike i sa dva gola obezbedio važnu pobedu.

Novi Beograd – Olimpijakos 9:12 (2:4, 3:2, 0:4, 4:2)

 Bazen „Vlaho Bata Orlić“. Sudije: Margeta (Slovenija), Dervu (Francuska).

Igrač više: Novi Beograd 10 (3), Olimpijakos 6 (4). Peterci: Olimpijakos 2 (2).

NOVI BEOGRAD: G.Pijetlović, S.Rašović, Mandić 1, Šušiašvili 3, Vučinić, D.Pijetlović 2, Gogov, Jakšić 1, Perković, Vlahopulos 1, Drašović, V.Rašović 1, Koimbra.

OLIMPIJAKOS: Bijač, Gramatikos, Kilas, Genidunas 4, Funtulis 2, Guvis, Bušlje, Murikis, Filipović 3, Krisopatis 3, Kolomvos, Zerdevas.

 Radnički je sjajnom igrom u poslednjem delu nadoknadio veliki minus 7:11 i stigao do velikog boda protiv jednog od favorita takmičenja. Ferencvaroš. Igralo se gol za gol do sredine treće četvrtine, bilo je 7:7. Tada su se gosti razigrali i činilo se da su blizu pobede. Četiri minuta pre kraja su imali ogromnu prednost, bilo je čudo da se stigne takva razlika. Radnički se nije predao. Lukić i Miličić su smanjili. U poslednja 63 sekunda Miloš Ćuk je pokazao majstorstvo i sa dva sjajna udarca doneo bod Radničkom.

Radnički – Ferencvaroš 11:11 (2:2, 4:4, 1:2, 4:3)

Bazen SPD Radnički. Sudije: Teksido (Španija), Savinović (Hrvatska). Igrač više: Radnički 7 (5), Ferencvaroš 7 (6). Peterci: Ferencvaroš 1 (1)

RADNIČKI: Dobožanov, Branković, Stanojević, Janković 1, Ćuk 3, Krug, Ukropina 2, Radulović 1, Toholj, Miličić 1, Lukić 2, Vrlić 1, Todorovski.

FERENCVAROŠ: Sakonji, Gabor, Pol, Merkulov 1, Vamoš 3, Ubović, Fekete, Vigvari, Molnar, Varga 2, Janšik 4, Damonte 1, Vogel,