UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
13.07.2019 11:24 Starost: 5 yrs

Kategorija: Gwangju 2019

SP - Pripreme za duel sa Crnom Gorom novo

Foto: VSS

Vaterpolisti Srbije su ušli potpuno u ritam Svetskog prvenstva. Problem vremenske razlike polako nestaje a to je slika koja prati gotovo sve zemlje učesnice Svetskog prvenstva koje nisu sa azijskog kontinenta. Sparina, vlaga, oblačnost čak i kišica ne smetaju u pripremama za početak najvećeg takmičenja.

U ponedeljak u 1.30 po srednjeevropskom vremenu Svetsko prvenstvo će otvoriti Srbija i Crna Gora. Po lokalnom vremenu to je 8.30 ujutru, što znatno otežava posao obema ekipama da se pripreme kako treba.

- Kako njima tako i nama – lakonski kaže kapiten Miloš Ćuk.

U subotu su dve ekipe imale termine za trening  shodno vremenu odigravanju utakmica. Pre podne je bio u osam, posle podne u 16 časova. I izdržali su, čak i nalazili vremena za šalu. Dok su igrači dve selekcije o kojih mnogi igraju u istim klubovima, selektori Savić i Gojković su više vremena proveli u razgovoru dok su tek s vremena na vreme obraćali pažnju na rad u bazenu.

Od 25 susreta Srbija je dobila 17, Crna Gora 7 dok je jedan susret završen nerešeno. Ovoga puta Srbija nije favorit, naprotiv sve se okreće a crnogorskoj strani.

- Videćemo… Normalno se osećamo, ne razmišljamo o pratećim stvarima.  Nismo prvi put favoriti ali to može da bude za nas rasterećenje a za njih pritisak. Bitno je da ni jednog trenutka ne pomislimo da je meč gotovo, mora da se igra do kraja. Motivisani smo, kvalitet nije sporan – kaže Dušan Mandić na čije kvalitete je klupski drug iz Pro Reka Aleksandar Ivović upozoravao svoje drugove.

Selektor Savić je u nedelju dobio jedan termin za trening, kao i svi ostali. Analiza je spremna, ne želi da igrače opterećuje nekim velikim pričama.

- Oni su reprezentativci Srbije, predstavljaju budućnost našeg vaterpola i oni će to ostati bez obzira šta uradili na ovom takmičenju – kaže Savić.

Bazen u Nambu univerzitetu izgleda zaista svetski. Podseća na onaj u Kazanju ali ima pokrivene tribine na sve četiri strane sa kapacitetom od 4,630 mesta. Odmah pored njega je pomoćni za zagrevanje a kažu da je prava atrakcija bazen u kojem će se održati plivačka takmičenja.

Organizaciono se čini da se domaćih uhodao. Sve funkcioniše, ljubaznost, želja da se pomogne su prisutni na svakom koraku.Radomir Drašović kaže:

- Zaista je okej, mada su nam Japanci što se tiče dočeka, ponašanja zadali domaći zadatak. Olakšali su nam zaista velike napore koje smo imali na treninzima. Sada se osvežavamo, vraćamo u život. Znako kakva je Crna Gora, odlična ekipa sa nekoliko vrsnih pojedinaca koji prave razliku poput Ivovića, Janovića i golmana Lazovića. Znamo kako da se postavimo. Ima nas dosta debitanata i veći motiv od predstavljanja Srbije na Svetskom prvenstvu nije potreban.

Svetsko prvenstvo će se igrati po novim pravilima a zanimljivo je da na tehničkom sastanku o njima nije bilo reči. Biće dozvoljena analiza sporne situacije na video snimku ali je utisak da toga u praksi neće biti mnogo.

Ponedeljak je prvi dan za Srbiju. Rival izuzetno težak ali za ovakav sastav našeg tima možda i najbolji za ulazak u takmičenje, prvo u kojem nema opterećenja osvajanja medalje.

NA FB STRANICI VIŠE FOTOGRAFIJA A KORISTITE I SAJT FINA.ORG KAO i fina-gwangju2019.com