UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
23.07.2018 14:38 Starost: 6 yrs

Kategorija: Reprezentacija, Barcelona 2018

EP BARSELONA: Spremni Srbi za četvrtfinale

VSS Marcel ter Bals

Srpski vaterpolisti spremni dočekuju sutrašnje četvrtfinale sa Madjarima (17). Duel velikana svetskog vaterpola, jedan od najvećih derbija u ovom sportu. Od osamsotaljenja Srbija je daleko uspešnija u svakom pogledu. Niz velikih pobedam dva puta u finalu Evropskih prvenstava u Beogradu i Budimpešti. Jedino četvrtfinale bilo je na SP u Rimu 2009 10:9 za Srbe.

Osmorica naših igrača igralu ili su igrali u Madjarskoj. Aktuelni su B.Mitrović, Randjelović (OSC), Jakšić, S.Mitrović (Ferencvaroš), Prlainović, Aleksić , V.Rašović (Solnok), Ćuk koji je pre dvadeset dana iz Solnoka otišao u zagrebačku Mladost.

- Odlično se poznajemo, mlad su tim, projektovan za nekoliko godina. Iskoristili smo pauzu da ostanemo u tenziji. Imamo ranije iskustva i verujem da će sve biti kako treba.Oni su raseterećeni, ali mi nismo toliki favoriti koliko oni tvrde. Vamoš i Zalanki su najveća opasnost. Levoruki šuteri uz golamana kakav je Viktor Nađi mogu da budu opasan rival. Uvek forsiraju šuteve tako da je ključ utakmice naša odbrana - kaže Branislav Mitrović.

Srbi su na treningu odigrali nekoliko četvrtina sa Španijom.

- Dobro smo to uradili jer tri slobodna dana mogu da budu opasnost. Nema iznenađenja u igri. Ako budemo na našem nivou, sa našim ritmom, rečju ako bude "naš vaterpolo" bliži smo polufinalu. Vamšo i Zalanki preuzimaju odgovornost na sebe ali uvek neko može da iskoči iz sistema. Kada im krene imaju neverovatne poteze. U sastavu nema nekoliko iskusnih igrača ali to ne znači da se predaju. U četrvfinalu niko ne igra da izgubi. Nemamo nikakav pritisak sa strane, najveći je onaj koji dajemo sebi - dodao je Stefan Mitrović.

Dve škole, dve filosofije vaterpola. Sa tom konstatacijom se slaže Milan Aleksić.

- Nema Varge, Hošnjanskog, Haraija ali su jaki.Do sada su bili ispod nivoa ali to ne sme da nas zavara. ništa ne znači. Znamo dobro kakvi su to igrači. Sećam se Šangaja, gublili smo tri četiri gola razlike i na kraju pobedili u polufinalu svetskog prvenstva. To je pouka boriti se i igrati do kraja bez obzira na rezultat. Znao odlično golmana, klupski smo drugovi. Zna i on nas, pa videćemo. Psihologija...