UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
22.07.2018 18:41 Starost: 6 yrs

Kategorija: Reprezentacija, Barcelona 2018

EP BARSELONA Srbija protiv Madjarske

VSS Marcel ter Bals

Više nema nikakve dileme. Madjari su u osmini finala pobedili Holandiju 12:9 (gubili 5:6, vodili 11:6) i u utorak će u 17 časova igrati protiv Srbije u prvom četvrtfinalu dana. Očekivan rival je Madjarska i pored slabijih igara u grupi, poraza od Italije i remija sa Nemačkom.

Nikome od naših igrača ne pada na pamet da ih potceni. Naprotiv priprema je kao za finale takmičenja.

- U grupi su bili ispod nivoa. Nemaju u timu najboljeg igrača Deneša Vargu, ne igra prvi centar Haraji. To dosta znači. Medjutim ponašamo se kao da su kompletni, u najboljoj mogućoj formi. Jedino tako mogu da se dobiju. Zna se kako se ulazi u utakmicu, dobra igra, maksimalna koncentracija. Niko ne sme da potceni i ovaj sastav. Nađi je sjajan, imaju levoruke šutere, sjajne spoljne igrače. Traže respekt. Mi smo se podigli fizički,sveži smo, imamo atmosferu potrebno za utakmicu sa ovakvim ulogom – rekao je Andrija Prlainović.

Viktor Rašović se uzda u odbranu:

- Iz nje sve polazi i to je naš adut. Nema opuštanja i pored lošeg starta Madjara. Kao rival uvek traže punu koncentraciju, jer su igrači iz vrsnih kubova, najjače lige na svetu. Fizički smo sve bolji i očekujem da eksplodiramo u tom meču.

Dušan Mandić je dodao:

- Nema na ovom prvenstvu izrazitog favorita. Zna se tih sedam ekipa i treba se pripremiti ali gledati isključivo sebe. Nema šta da kažem o Madjarima osim da moramo da udjemo agresivno u odbrani od samog početka i da tako igramo bez obzira na rezultat. Jer ta će nam odbrana doneti efikasan napad i nebitno je u kojoj ćemo četvrtini rešiti meč. Mi smo trening sa Španijom pripremili kao da je finale takmičenja. Imamo iskustva kada su ovakve pauze a Savić pravi atmosferu i kada je jedan dan bez utakmica i kada su tri. Uzdam se u našu atmosferu.

Sa  novinarima je razgovarao trener  Miloš Ćirić:

- Lako smo dobili utakmice.. Mađari su imali lošiji start ali tu nema opuštanja. Oni su Mađari i traže maksimalnu koncentraciju. Imaju sva rešenja, igrače iz kvalitetne lige i niko ne može protiv takve ekipe da bude opušten.