UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
18.07.2018 17:29 Starost: 6 yrs

Kategorija: Reprezentacija, Barcelona 2018

EP BARSELONA Rusija - Srbija 9:11 (2:3, 3:3, 1:3, 3:2)

VSS/Marcel ter Bals

Rusija - Srbija 9:11 (2:3, 3:3, 1:3, 3:2)

Bazen Pikornel. Gledalaca: 400 . Sudije: Korizna (Poljska),Mersije (Francuska). Igrač više: Rusija 12 (6), Srbija 10 (5).

RUSIJA: Fedotov, Sučkov, Andrjukov 2, Derevijankin 1, Kopsev, Harkov 2, Merkulov 1, Nagajev 2, Bičkov 1, Holod, Lisunov, Šepeljev, Stasenko. Selektor:Jevstignjejev.

SRBIJA: G.Pijetlović, Mandić 2, Rašović, Randjelović, Ćuk 1, D.Pijetlović 1, Vico 1, Aleksić, Jakšić 1, Filipović 2, Prlainović 2, S.Mitrović 1, B.Mitrović. Selektor: Savić

Prognoze su bile tačne. Ulazak u ruski ritam nije  bio dobar. Ipak Srbija nije dozvolila iznenadjenje. I dalje teška u igri, slaba sa igračem manje, uspela je da sve vreme drži rezutatsku prednost. Sledi za dva dana duel sa Slovačkom. Pobeda protiv Rusije donela je prvo mesto u grupi i ozbiljno pripremanje za četvrtfinalni susret 24.jula

Odlično je Srbija počela. Iz prva dva napada dva pogotka pa se činili da će Rusi brzo dići ruke. Usledila  je medjutim nesigurnija igra u napadu, redom su propuštane prilike a Andrjukov je sa dva gola vratio rivala u igru. U drgom delu su ruski vaterpolisti koristili sve prilike sa igračem više, lako hvatali priključak posle minimalne prednosti Srbije sa golovima Prlainovića, Filipovića na asistenciju Randjelovića ali je Mandić obezbedio minimalac pred poluvreme. U samom finišu Savić je zatražio tajm aut za napad od 11 sekundi  i Mitrović lepu priliku,sa igračem više nije uspeo da realizuje.

Pet minuta odlične igre u trećem delu bilo je dovoljno da se da odgovor na pitanje hoće li biti iznenadjenja. Posle propuštene kontre Mitrovića i Aleksića ,Prlainović je u narednom napadu postigao gol. Posle lošeg ruskog  igrača više pogađali su Mitrović i Mandić i sa 9:5 se lakše disalo. Usledila su redom tri ruske akcije sa brojčanom prednosti u bazenu. Jedna je bila uspešna (9:6), kod druge je Mitrović odlično reagovao a kod treće je blok uradio svoje.Kriterijum dosudjivanja izbačaja je bio malo čudan, Duško Pijetlović je više puta nepropisno zaustavljen ali bez sudijske reakcije.

Loše je počeo poslednji deo. Ponovo igrač više za Rusiju ,četvrti put uzastopno i gol Bičkova. Konačno isključenje ruskog igrača a malo komplikovanu akciju majstorski završava Vico. Loša igra Srbije sa igračem manje rezultirala je golom Nagajeva za 10:8 (5,17), Vratio je na isti način Jakšić. Rusi su 88 sekundi pre kraja ponovo bili na minus dva. Posle još jednog previda prekršaja nad Pijetlovićem dobili su 55 sekundi do kraja loptu.Trajao je do kraja iz dobijenog igrača više ali bez rezultata. Ostala su dva gola prednosti a uz malo koncentracije razlika je mogla da bude i ubedljivija.

Dejan Savić:

- Bilo je kontri sa obe strane i to mora da se istakne. Postigli smo dosta golova na taj način. Najbitnija je pobeda i sada se okrećemo dalje, četvrtfinalu.

Miloš Čuk:

- Teška utakmica i vidi se da forma još nije na željenom nivou. Rusi su snažna ekipa i mučili smo se više od dve četvrtine. Bilo je dosta kontri a početkom treće smo napravili razliku i priveli na pravi način utakmicu kraju. Nismo najbolje delovali, Stiže popravni sa Slovačkom i mislimo na četvrtfinale.

Dušan Mandić:

- Važna pobeda ali nisam zadovoljan odbranom. Bitan je trijumf. Napad je išao ali odbrana...Moramo da je popravimo.

Nemanja Vico:

- Baš fizički teška utakmica. Pobeda mnogo znači, posebno jer nam obezbedjuje mirnu pripremu za četvrtfinalni susret. Ali neophodno je da u odbrani složimo sve kockice kako treba.