UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
24.06.2023 17:26 Starost: 329 days

Kategorija: Reprezentacija

ISTANBUL kvalifikacije na EP: Srbija preko Slovačke u Izrael

Slovačka – Srbija 8:15 (2:3, 3:3, 2:4, 1:5)

Sudije: Kavčić (Slovenija), Garsija (Švajcarska). Igrač više: Slovačka 9 (4), Srbija 11 (5). Peterci: Slovačka 1 (1), Srbija 2 (2).

Slovačka: Hoferica, Mihal, Zatovič 1, Kovačik, Tisaj, Haluška, Mareš Tkač 1, Marek Tkač 3, Juhas, Zolovčik, Caraj 1, Balaž 2, Simkovič.

Srbija: Mišović, Radulović 1, Rašović 1, Ranđelović, Lazić, Milojević 2, Drašović 2, Jakšić 3, Janković, Ubović 2, Vučinić 3, Dimitrijević 1, Mitrović.

Boljom igrom, posebno u drugom poluvremenu Srbija je pobedila Slovačku i tako obezbedila učešće na EP u Netanji početkom iduće godine. Slovačka je bila najteži rival našoj reprezentaciji. U poslednjem kolu Srbija u nedelju u 12.30 igra sa Turskom i tu se pitanje pobednika ne postavlja.

Slovačka je odolevala u prve dve četvrtine. Mada je Srbija imala 3:1 i 4:2, Slovaci su stigli na 5:5 da bi Ubović obezbedio minimalnu prednost pred drugo poluvreme.

Treći i četvrti deo je protekao potpuno u znaku Srbije. Brza dva gola Vučinića iz peterca i Dimitrijevića, pa još dva kapitena Jakšića su rešili sve dileme, ako ih je uopšte bilo. Slovaci su bili nemoćni a rasterećeni srpski igrači su u poslednjih osam minuta efikasnom igrom pobedu učinili ubedljivom i to potpuno zasluženo.