UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
18.07.2019 12:04 Starost: 5 yrs

Kategorija: Gwangju 2019

SP Sa Grčkom za prvo mesto u grupi u 9.30

 

Srpski vaterpolisti sutra u 9.3o po srednjeevropskom vremenu igraju poslednji susret u grupi na Svetskom prvenstvu u Gvandžuu. Rival je izuzetno kvalitetna reprezentacija Grčke koja u ivaj duel ulazi kao Srbija sa pobedom protiv Južne Koreje i remijem sa Crnom Gorom. Pobednik ovog susreta osvaja prvo a poraženi treće mesto.

Kombinacija ima dosta u slučaju nerešennog rezultata. Informacije koje stižu kažu da ako se odigra 10:10 a Crna Gora pobedi 22:2 tada su Grci prvi a Srbi i Crnogorci šutiraju peterce za drugo mesto. Ukoliko je remi 9:9 i manji onda je Grčka prva a gleda se odnos Crne Gore i Srbije prema Koreji. Ukoliko je 11:11 i veći tada Srbija i Grčka pucaju peterca za prvo mesto.

Grčka nikada na zvaničnom takmičenju nije pobedila Srbiju. ovoga puta svoju šansu vidi sigurno u podmladjenom srpskom sastavu. Nije lak protivnik ali to kao da inspiriše naše igrače:

- Nije lako sa Grčkom poslednjih godina. Setite se Rija, moramo da budemo najbolji što možemo u ovom trenutku. Igraju strpljiv napad, odlična realizacija igrača više. Biće pravi izazov za nas, posebno jer posle toga predstoje susreti eliminacionog karaktera. Ali sada razmišljamo samo o Grcima - rekao je Dušan Mandić.

Srbija je danas imala trening od 90 minuta uveče je održan sastanak a i na dan utakmice bile održan trening.