UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
16.07.2019 15:23 Starost: 5 yrs

Kategorija: Gwangju 2019

SP - Igra sa domaćinom priprema za Grke

Thanks to credit FINA/Istvan Derencsenyi

Posle nerešenog rezultata sa Crnom Gorom srpski reprezentativci su uveče imalu trening da bi danas dobili prvo slobodno pre podne koji su iskoristili da malo prošetaju Gvandzuom. Sutra uveče u 20.30 po lokalnom vremenu igraće utakmicu drugog kola A grupe protiv domaćina šampionata Južne Koreje.

Termin susreta je bio razlog što su Ćuk i drugovi poslednji večeras imali trening koji je trajao 90 minuta. Iako je sutra susret sa domaćinom sve više privlači pažnju duel trećeg kola sa Grćkom.

Bodovi iz drugog kola se već smatraju uoisanim . Južna Koreja nikada nije igrala sa Svetskom prvenstvu. I sada je ovde učesnik na osnovu domaćinstva baš kao i 1988. kada je u Seulu u vaterpolu zauzela poslednje mesto. Sa ovde visoko cenjenih Azijskih igara ima srebro i bronzu 1986. i 1990.

- Utakmica je važna zbog Grčke. Iako je rival slabiji ne sme da bude opuštanja, ne zbog rezultata koji nije u pitanju već zbog atmosfere i tenzije koja je prikazana u duelu sa Crnom Gorom - kaže Sava Randjelović.

Sutrašnji susret biće prvi dve reprezentacije. Protiv Grčke Južna Koreja je poražena 26:3 a pogodak postignut sredinom trećeg dela izazvao je veliko zadovoljstvo navijača.

- Utakmicu ćemo naravno da pobedimo ali je važan utisak - kratko je rekao Dušan Mandić jedan od najboljih igrača protiv Crne Gore.