UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
30.07.2016 15:10 Starost: 8 yrs

Kategorija: Reprezentacija, Rio 2016

Vaterpolisti otputovali na Olimpijske igre

Na aerodromu Nikola Tesla održana je konferencija za medije povodom odlaska vaterpolo reprezentacije i ženske košarkaške reprezentacije za Brazil.


Selektor aktuelnih evropskih i svetskih prvaka Dejan Savić istakao je da je u pripremnom periodu obavljen dobar deo posla, a prvi lakši trening očekuje ih odmah po dolasku u Rio.

„San svakog sportiste je učešće na Olimpijskim igrama, s tim što Srbija i u vaterpolu kao i u košarci ima tradiciju da uvek ide na osvajanje medalja. Mi ne idemo da učestvujemo, nego idemo da pobedimo. Siguran sam da četvtorogodišnji ciklus koji smo završili nije četvorogodišnji, jer svaki sportista kad počne da se bavi bilo kojim sportom sanja o Olimpijskim igrama. To je celokupan životni proces", rekao je Savić.

Vaterpolo reprezentacija Srbije igraće u Riju u A grupi sa selekcijama Grčke, Brazila, Australije, Japana i Mađarske.

"Srećni smo i ponosni što još jednom imamo priliku da predstavljamo našu zemlju na najvećem takmičenju. Svaki sportista koji ode na Olimpijske igre ide tamo da bi pokazao ono što najbolje zna, tako će biti i sa nama", rekao je kapiten reprezentacije Živko Gocić.

Miloš Ćuk je naveo da vaterpolisti u Rio idu da ponosno predstavljaju Srbiju.

"Naporan je rad iza nas ove četiri godine i sad je došlo vreme da pokažemo sve što znamo. Idemo da ponosno predstavljamo našu zemlju. Mislim da smo spremni 100 odsto. Mogu samo da poželim sreću celom olimpijskom timu Srbije", rekao je Ćuk.