UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
18.07.2014 14:06 Starost: 10 yrs

Kategorija: Reprezentacija, Budimpešta 2014

EP 2014. 18.7. Pripreme za duel sa Hrvatskom

Srpskk igrači su juče pre podne analizirali poraz od Madjara a za posle podne je predvidjen trening pred sutrašnji važan duel sa Hrvatima u 16 časova. Taj meč može da jasnije postavi stvari oko drugog mesta u grupi pošto je prvo rezervisano za Madjare.

U druženju sa novinarima selektor Dejan Savić je ocenio da su Madjari ušli agresivnije i motivisanije u meč:

- Rizikovali su sa isključenjima i pogodili jer smo slabo igrali igrača više. Ipak su svetski prvaci, publika je bila velika podrška ali je problem bio u našoj agresivnosti. Ako to pokažemo protiv Hrvata onda bi ishod mogao da bude povoljniji. Njih muči remi sa Španijom jer sada svi želimo poziciju broj dva. Pritisak je isti, naše je da odigramo bolje nego u meču sa Madjarskom a to zavisi od ulaska u meč. Biće tvrdo, neizvesno do samog kraja.

Pomoćnik uroš Stevanović je istakao kvalitet Hrvata:

- Oslanjaju se na snagu Pavića,centra Dobuda, šutere Sukna i Jokovića. Ostali rade za njih. Mislim da smo kvalitetniji ali to treba pokazati na delu.Ne zaboravite da su olimpijski šampioni, treći na svetu.

Srbija je protiv Hrvata igrala 17 puta. Pobedila je devet puta, izgubila sedam a jedan meč je završen nerešeno.

- Već smo bili u ovakvim situacijama i znamo kako da se vratimo. Protiv Hrvata nam treba ono što nismo imali u duelu sa Mađarima – glava i strpljenje. Jedan poraz ništa ne znači ako izvučete pouke. Znamo koliko vredimo, šta želimo na ovom prvenstvu i borićemo se za to.Očekujem meč sa puno kontakta, brojnim isključenjima.Ne menjaju stil i kada menjaju igrače - rekao je Filip Filipović.

Gojko Pijetlović je jedan od naših najboljih igrača u Budimpešti.Prijaju mu pohvale saigrača ali...

- Sve je u redu ali nismo pobedili. Voleo bih da nastavim sa ovakvim partijama a da tim bude uspešan.Nije odbrana bila loša u duelu sa Madjarskom ali je napad bio takav da je junak utakmice bio moj kolega Deker.Ss Hrvatima će biti neizvesno . Zbog remija sa Španijom je njihovo opterećenje veće. Nama pobeda donosi najverovatnije drugo mesto i verujem da imamo snage za takav rezultat.

Nikola Radjen smatra;

- Dve pobede nam donose drugo mesto i najvažnije je da je sve u našim rukama. Biće teško i sa Hrvatima i Špancima ali verujem da ćemo se konsolidovati i ostvariti uspeh.