UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
17.07.2014 19:08 Starost: 10 yrs

Kategorija: Reprezentacija, Budimpešta 2014

EP 2014. 17.7. Srbija - Madjarska 6:8 (0:2,3:3, 2:2, 1:1)

Bazen "Alfred Hajoš". Gledalaca 5500. Sudije: Aleksandresku (Rumunija) i Bjanki (Italija). Igrač više: Srbija 15 (4 ), Madjarska 8 (4). Peterci: Srbija 1 (1)

SRBIJA: G.Pijetlovic, Mandić, Gocić 1, Randjelović, Ćuk 1, D.Pijetlović, Nikić, Aleksić, Radjen, Filipović 2, Prlainović, S.Mitrović 2, B.Mitrović. Selektor: Savić.

MADJARSKA: Nadji,Gor-Nadji 1, Madaraš 2, Erdelji, Vamoš 2, Hošnjanski,Ad. Deker 1, Sivoš, Da.Varga, De.Varga 2, Tot, Harai, At.Deker. Selektor:Benedek.

Prvi poraz Srbije na prvenstvu. U oštroj na momente gruboj igri Madjasri su zasluženo slavili. Ključ poraza je bil slab igrač više.

Malo je bilo slobodnih mesta na bazenu. Sjajna atmosfera, pozdravi za igrače oba tima.

U prvpj četvrtini odbrane su bile daleko bolji deo tima. Pijetlović i Deker koji je dobio prednost ispred Nađa su bili sjajni. Srpski napad je teško stvarao prilike za gol. Madjari su svoje dve na isti način, sjajnim asistencijama iskoristili za 2:0 što je bilo previsoko obzirom na igru. Problem je medjutim bio u dvema ličnim greškama Duška Pijetlovića i to oba puta sa obostranim isključenjem. Prvi gol postigao je Deneš Varga 45 sekundi pre kraja a u samom finišu je pogodio i Deker.

Druga četvrtina je počela dobro.Peterac zbog prekršaja na Prlainoviću je realizovao Filipović. U narednom napadu je Gor Nadji pogodio za 1:3. Dva puta smo propustili igrača više . U 5.minutu ovog dela nervozni Prlainović i Harai su zbog koškanja dobili crveni karton. Mitrović je sa igračem više smanjio na 2:3,Videli smo zatim majstoriju Deneša Varge za 2;4. Ponovo je na sceni sa igračem više bio Mitrović, drugi gol i ponovo minus jedan. Medjutim Madjari za razliku od našeg tima sjajno igraju sa igračem više. Deset sekundi pre kraja Madaraš je ponovo vratio plus dva. Ipak ovaj deo utakmice je pokazao cilj rivala. izuzetno oštra, često i prljava igra u odbrani u kojoj se naši nisu najbolje snašli. Ceh je sa tri isključenja platio Gor Nadji koji je delio udarce na svim stranama. Loša realizacija igrača više u ove dve četvrtine je i razlog zasluženog vodjstva protivnika koji nije birao sredstva da stigne do lopte.

Posle velikog odmora Gocić je odmah smanjio ali su zatim Vamoš i Madaraš najavili svoje veče. Dva puta su pogodili mrežu Pijetlovića jakim udarcima pa su Madjari imali 7:4 sredinom trećeg dela. Deker je nastavio sa odličnim odbranama, zaustavio je udarac Duška Pijetlovića sa igračem više . U tim trenutcima je igrač više bio 10-2, Madjara 6-4. Kada je 1,14 do kraja naš tim 11.put dobio igrača više Savić je zatražio tajm aut.Ništa nije bilo od plana. Gocić je u očajanju šutirao u blok.usledio je Bendekov tajm aut 58 sekundi do kraja.Bez gola ali zato u kontri Filipović sa igračem više dve sekunde pre kraja smanjuje na 7:5.

Opet je propušten igrač više, Deker je branio sjajno. Na drugoj strani razigrani Vamoš nije znao da stane 8:5 na 4,22 do kraja. Voda je ulazila u uši, nervoza činila svoje.Konačno Ćuk sa igračem više smanjuje 2,55 na 8:6. Radjen zatim dobija isključenje i Benedek traži tajm aut svestan da se lomi utakmica 2,35 do kraja.Sjajni Gojko Pijetlović je držao ekipu , spasao je gol. (1 sekundu pre kraja ponovo igrač više za Srbe. Savićev tajm aut. I opet ništa tu je bio kraj svim nadanjima.