UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
18.06.2016 14:25 Starost: 8 yrs

Kategorija: Vaterpolo savez

Predstavnici kineske firme Yihai u poseti VSS

Predstavnici svetski poznate gradjevinske frime Yihai iz Pekinga bili su danas gosti Vaterpolo saveza Srbije. Jedan od direktora firme gospodja Guang Ćen sa saradnicima rezgovarala je sa čelnim ljudima saveza predsednikom Miloradom Krivokapiće, generalnim sekretarom Nemanjom Marijanom, izvršnim direktorom Zoranom Avramovićem, koordinatorom za domaći program i sekretarom TVPC LEN dejanom Perišićem i direktorom Preduzeća Beograd EP 2006 Darkom Udovičićem.

Firma Jihai je jedan od najvećih sponzora sporta u Kini, posebno kada je reč o fudbalu i vaterpolu. Zbog toga su kao članovi delegacije koja je u pratnji predsednika Kine Si Djinpinga tražili susrete sa predstavnicima fudbalskog i vaterpolo saveza Srbije. Firma Yihai je i jedan od sponzora milanskog Intera.

- Ulažemo u sport i obrazovanje. Svaka škola koju smu izgradili u Kini ima olimpijski bazen. Naša je želja da sa Srbijom napravimo dogovor u obostranom interesu koji bi doprineo razvoju kvaliteta vaterpola u našoj zemlji - rekla je Guang Čen.- Znamo šta je Srbija u vaterpolu i sada pri put hoćemo na ovakav način da razvijamo ovoj sport, koristeći iskustva najboljih.

Predsednik Krivokapić je informisao goste o aktuelnoj situaciji našeg vaterpola. Vrhunski rezultati sve govore a gosti su bili impresionirani kako rezultatima seniora i juniora tako i organizaijom EP u Beogradu.

Dogvoreno je da se u najkraćem roku napravi Memorandum o saradnji. Ideja je da Srbija pošalje trenere u Kinu, da se u okviru Nacionalnog trening centra u Vrnjačkoj Banji organizuju seminari za kineske trenere i kampovi za mladje kategorije vaterpolista iz ove zemlje kao i obuka kineskih sudija.

Postoje i još neki modeli za saradnju tako da može slobodno da se kaže da je poseta bila pun pogodak i da slede konkretni potezi na obe strane.