UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
08.03.2010 14:20 Starost: 14 yrs

Kategorija: Vaterpolo savez

Negujmo prave vrednosti

Akcija "Negujmo prave vrednosti " u okviru tradicionalnog Dana vaterpola bila je glavna tema današnje konferencije za medije na bazenu Tašmajdan. Novinarima su se obratiili savezni selektor Dejan Udovičić, istaknuti vaterpolo reprezentativci Slobodan Soro i Živko Gocić a u ime humanitarne organizacije "Naša Srbija" direktor Sanja Bundalo.

Podsetimo da je Dan vaterpola akcija koja se organizuje od 2003. a pored VS Srbije učestvuju "Naša Srbija " i Narodno pozorište u Beogradu. Kompletan prihod ide kako za podršku programa saveza tako i sprovodjenju programa psiho-socijalne pomoći deci koja se organizuje u "Š koli prijateljstva". Ova manifestacije će se organizovati na Tari deseti put.

- čŒast je biti učesnik Dana vaterpola, slobodno mogu da kažem da je reč o jednog od brendova Beograda.Sa takmičarske strane Srbija će u utorak 16.marta igrati protiv Rumunije u petom kolu Svetske lige. Prvi put ćemo posle osvajanja svetskog prvenstva u Rimu biti u kompletnom sastavu i siguran sam da će Beogradjani znati da to pozdrave - rekao je selektor Dejan Udovičić.

Konstatovano je da je Niš u prethodna dva meča, protiv Š panije i Turske bio vrhunski domaćin, da su tribine bile tesna pa je jasna želja da Tašmajdan ima takvu tamosferu.

- Susret sa Rumunijom ukrasiće lep dogadjaj Dan vaterpola. Nekada u to bile revijalne utakmice, sastajali su se selekcije u izboru novinara protiv saveznog selektora. Ovoga puta iako meč sa Rumunima za nas nema rezultatski značaj jer smo obezbedili učešće na fajnal ejtu Svetske lige , obaveza je da pred svojom publikom odigramo što bolje. Rumuni traže svoju šansu za prolaz u dalje takmičenje i sigurno će dati sve od sebe da ostvare dobar rezultat. Nadam se odličnoj atmosferi - rekao je golman Slobodan Soro.

Slično razmišlja i Živko Gocić:

- Kao i uvek lepo je igrati pred Beograč‘anima.Publika poznaje i voli vaterpolo.Dan vaterpola jeste brend glavnog grada i takva manifestacija treba da se neguje.Susret neće biti lak jer Rumuni imaju motiv ali ćemo dati sve od sebe da obradujemo publiku i verujem pune tribine Tašmajdana.

Sanja Bundalo je u ime "Naše Srbije" konstatovala:

- Zadovoljstvo je učestvovati u akciji koja ima humanitarni, sportski i kulturni karakter. Decu želimo da približimo sportu, sigurna sam da ćemo svi da uživamo. najmladji će biti u društvu svojih uzora, to će zaista dosta da im znači.Mi spremamo " Š kolu prijateljstva", našu tradicionalnu akciju u kojoj su nam vaterpolisti dragoceni partneri.

Pokrovitelj čitave akcije je gospodja Tatjana Tadić, supruga predsednika Srbije Borisa Tadića.