UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
02.07.2022 15:27 Starost: 2 yrs

Kategorija: Budapest 2022

SP BUDIMPEŠTA Početak i kraj sa Amerikom

Umesto Mađarske, Srbija će za peto mesto, sutra igrati protiv SAD. Zatvoriće učešće na Svetskom prvenstvu sa timom sa kojim je otvorila takmičenje u grupi u Segedinu pobedom 17:13. U nedelju u 17 časova će biti drugačije. Sigurno je da će biti dobra utakmica, Srbija želi da posle dobre igre sa Crnom Gorom, zabeleži trijumf i potvrdi peto mesto iz Gvandžua 2019, ali i Amerika iznenađujući pobednik protiv SAD hoće da ostvari najbolji plasman na planetarnim šampionatima.

Napominjali smo više puta da Amerika nikada nije pobedila Srbiju osim u polufinalu Olimpijskih igara u Pekingu. Svi ostali susretu a bilo ih je ukupno 17 pripali su našoj reprezentaciji. Tim koji vodi Dejan Udovičić igra dobro, borbeno, bez straha, sa nekoliko odličnih pojedinaca i biće jako težak rival.

- Treći put igramo za peto mesto ali to nije bio naš plan.Želeli smo medalju... Idemo protiv Amerikanaca na pobedu, dosta bi nam značila u pripremama za Evropsko prvenstvo u Splitu – kaže Sava Ranđelović i dodaje -- Ovo je druga utakmice od one u grupi. Na pripremama su skrivali neke stvari. Znamo odakle nam preti najveća opasnost.Sada u svetu vaterpola ima osam podjednakih reprezentacija i svaka svaku može da pobedi. Tako je bolje za vaterpolo.

Nemanja Vico upozorava na snagu rivala_
- Njihova pobeda protiv Mađara je veliko iznenađenje i tera na oprez. Želeće da nas pobede, fizički su odlično pripremljeni. Cilj je da se  podignemo i pobedimo u dobroj partiji. Dogovor je da u svakim meč ulazimo maksimalno motivisani sa ciljem da se pobedi. Sada je cilj peto mesto.

Lazar Dobožanov je pokazao je kvalitet potreban reprezentaciji:
- Možemo da budemo zadovoljni pobedom protiv Crne Gore . Pokazali smo karakter i zajedništvo. Bitna je i pobeda protiv Amerike. Podigli su se, posebno posle iznenađujuće pobede protiv Mađara . Ne verujem da će biti toliko golova kao u Segedinu.Ono je bio početak takmičenja, prvo kolo. Nismo ni bili uigrani. Sada će biti drugačije, tvrđe, igra se za plasman.

Selektor SAD Dejan Udovičić je rekao:

- Ko god igra poslednjeg dana želi pobedu. Da uđemo u neizvesnu završnicu i tada da probamo da okrenemo na našu stranu.