UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
15.12.2019 17:13 Starost: 4 yrs

Kategorija: Mladje kategorije

SP do 20 godina, dobijen derbi sa Hrvatskom

Srbija – Hrvatska 11:6 (4:2, 2:2, 2:2, 3:0)

Igrač više: Srbija 9 (2), Hrvatska 18 (2).Peterci: Srbija 2 (2), Hrvatska 3 (3)
SRBIJA: Gavrilović, Branković, Barać 1, Nešić 1, Stanojević 1, Mitrović, Vučinić 4, Cvetković, Martinović, Šulc 3, Pljevančić, Radović 1, Mišović. Selektor: Stevanović.
HRVATSKA: Jurlina, Malenica, Vrdoljak 3, Bajić 1, Kržić, Solje, Vrbnjak, Penava 1, Biljaka, Žuvela 1, Paparić, Sunara.

Odličnom igrom protiv Hrvatske Srbija je obezbedila prvo mesto u grupi i pravo da sutra posle susreta sa Kinom dobije slobodan dan. Derbi nije bio interesantan jer je Srbija dominirala u svakom pogledu. Bila je to blistava partija kapitena Vučinića, trostrukog strelca u prvoj četvrtini, sjajnog golmana Vladimira Mišovića koji je proglašen za najboljeg igrača susreta sa fenomenalnih 14 odbrama.

Sa igračem manje Srbija je igrala fantastično, Hrvatska je iz 18 akcija postigla samo dva gola. Početkom drugo dela Srbija je povela 5:2 preko Baraća, rival je sa dva pogotka smanjio ali je Vučinić četvrtim golom vratio mir.

U trećem delu poslednji trzaj Hrvata realizacijom trećeg peterca da bi Stanojević i Šulc pokazali da preokreta neće biti. Uhvatila je nervoza rivala koji nije imao rešenje za srpsku odbranu. U poslednjem delu tri gola Srbije preko Nešića, Šulca i Radovića za veliki trijumf.

Naravno ovo ništa ne znači, u četvrtfinalu ostaju sjajni timovi ali je sigurno da će ova pobeda biti veliki vetar u ledja Srbiji.

- Dobili smo samo još više samopouzdanja koje je raslo tokom leta. I dalje je najvažnija utakmica četvrtfinale. Imamo dan više za odmor i da se pripremimo za pobednika duela Mađarska - Crna Gora - rekao je Uroš Stevanović