UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
03.08.2016 19:58 Starost: 8 yrs

Kategorija: Rio 2016, Reprezentacija

OLIMPIJSKE IGRE Gocić na konferenciji za medije

Nenad Negovanović

Srpska reprezentacija na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru predstavila se danas medijima. U dobro popunjenoj sali sa novinarima su pored predsednika Divca, šefa misije Štajnera razgovarali košarkaš Miloš Teodosić, teniser Novak Đoković, košarkašica Sonja Petrović, takmičarka u streljaštvu Ivana Andjušić Maksimović i kapiten vaterpolo selekcije Živko Gocić.

- Prezadovoljni smo što smo deo ove priče, deo srpske sportske familije na Olimpijskim igrama. Svi smo ovde da damo maksimum,da svoju zemlju predstavimo na najbolji način. Neće biti lako ali idemo korak po korak - rekao je Gocić.-

Iskoristio je priliku da se zahvali Olimpijskom komitetu na organizovanosti života u selu.

- Zaista su uradili sve da se osećamo kao kod kuće. Ako je bilo nekih sitnica to nije ovde njihova krivica i trudimo se zajednički da to rešavamo. Olimpijsko selo lepo izgleda ali je važnije da je atmosfera izvanredna i da će ona u zgradi Srbija biti sve bolja.

O konkurenciji je ponovio sve ono što je ranije rečeno:

- Kažu fraza je ali zaista biće teško. Nekad rivali više vole nas da pobede nego da osvoje medalju. Znamo za to i spremićemo se, daćemo sve od sebe.

U prvom kolu u subotu u 9 rival je Mađarska:

- Vaterpolo klasik, nema šta. Nezgodan je termin 9 ujutru.Uvek su dobre utakmice samo što ovoga puta ništa ne rešavaju. Dug je turnir, pobeda bi bila podstrek, poraz nije tragedija. Počinjemo znajući šta hoćemo i verujući da možemo to da ostvarimo.

Srbija danas i treći put sama bila na treningu, oviga puta na Plivačkom centru. Moguć je sparing sa nekom reprezentacijom u petak.

U Rio de Žaneiro su u utorak doputovali predsednik Milorad Krivokapić, generalni sekretar Nemanja Marijan, tim menadžer Goran Čanković, predsednik Stručnog saveta Anto Vasović, direktor Peduzeća EP vaterpolo2016 Darko Udovičić i treneri Žarko Petrović i Vladimir Vujasinović koji su se već pridružili ekipi na treninzima.