UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
28.07.2017 14:12 Starost: 7 yrs

Kategorija: Budimpešta 2017

Sutra sa Grčkom za bronzu

Vaterpolisti Srbije nisu imali lak san posle poraza od Hrvata. Dva treninga su uvertira u strašnji susret sa Grčkom za treće mesto (15). Dva tima su se sastali u grupi Srbija je pobedila 11:6 ali to ne znači apsolutno ništa. Grčka je pružila žestok otpor Mađarskoj, izgubila 7:5 uz igru koja im daje šanse da probaju da iznenade naš tim.

Grčka na Svetskim prvenstvima ima dve bronze, u Montrealu 2005 i Kazanju 2015.

- Od kada sam ušao u reprezentaciju ovo mi je prvi poraz u nokaut utakmici. I mi smo ljudi od krvi i mesa. Čestitam Hrvatskoj na odličnoj partiji. Sada to treba da za boravimo i da se okrenemo utakmici za treće mesto – kaže Sava Randjelović i dodaje - Oni će uči rasterećeni, nemaju šta da izgube. Nezgodni su kada igraju za medalju. Protiv Madjara bili kvalitetni i biće protiv nas sigurno motivisani.

Nikola Jakšić je kako kaže uspeo donekle da se oporavi od neuspeha u duelu sa Hrvatskom:

- Moramo da prebolimo. Okrenuli smo se Grcima sa namerom da vratimo našu igru koju smo izgubli protiv Hrvatske. Ako u tome uspemo neć biti problema. Imaju odlične centre, ali imamo i iskustva iz utakmice u grupi i znamo kako treba da igramo. Hoćemo da se vratimo kući sa medaljom. Hvala navijačima što su i sada uz nas,

Gojko Pijetlović kaže da je milion puta igrao protiv Grčke:

- Znamo ih, biće teško jer smo se fizički istrošili. Treba da se odmorimo i spremimo mentalno i fizički. Termin u a5 sati nije baš idealan ali mo igrali dosta puta tada. Najvažnija je mentalna snaga. Da budemo koncentrisani i da iskoristimo šanse. Ne smemo da udjemo u njihov ritam. Poraz sada ne analiziram. Ostaje za drugu priliku.Nikad ne gledam iza sebe, to sam naučio .Poraz od takve ekipe, kakva je Hrvatska nije tragedija, ostali smo u borbi za medalju.Nama je najteže što smo prekinuli taj niz ali jednom je i to moralo da se dogodi.