UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
22.01.2016 17:58 Starost: 8 yrs

Kategorija: Reprezentacija, Beograd 2016

Srbi oprezni optimisti pred finale

Uoči sutrašnjeg velikog finala sa Crnom Gorom raspoloženje u našem taboru je dobro. Nikakvih problema nema, duel se očekuje sa velikim nestrpljenjem. Na konferenciji za medije igrači su dali svoja predvidjanja pred susret za zlato.

- Tim su za poštovanje. Nedavno smo ih pobedili u Budvi ali sam i tada rekao da ta razlika nije bilo realna. Stigli su do finala i sada nemaju nazad. Imali su imperativ Rija, rešili su ga uspešno. Mislim da imaju neke nedostatke i to ćemo probati da iskoristimo. Dve su utakmice odirali skoro besprekorno – rekao je Filip Filipović i dodao
- U svakom meču sa nama imali su veliki motiv. Sa Gojkovićem su pokazali napredak i biće veliki kandidati za osvajanje Rija i sa šansama da u finalu u Beogradu ostvare uspeh. Gojković je sa njima dugo igrao, zna ih u dušu, preneo im je neko znanje. Lep vaterpolo, jaka odbrana  Sa ovom publikom, mislim, da imamo šanse.

Mladi Nikola Jakšić:
- Nemam nikakav pritisak. Motiv je veliki na obe strane ,Odigrala je Crna Gora dve vrhunske utakmice i finale će biti spektakularno.

Miloš Ćuk:
-  Imaju veliko samopouzdanje koje im je nedostajalo u poslednje vreme.

Sava Ranđelović:
- Gledamo samo sebe. Svaki učesnik finala zaslužuje poštovanje. Iste su naša i crnogorska škola.

Milan Aleksić na temu serije pobeda protiv Crne Gore:
- Ne razmišljam o tome. Nekad će se izgubiti i neka to bude na turniru. Sada smo, verujem, pravi.

Dušan Mandić:
- Sjajan karakter, vrhunska odbrana iz koje crpe napad. Izdržali su loše suđenje protiv Italijana. Jedva čekam. Nikada nisam uživao u vaterpolu kao ovih dana i pitanje le da li ću ikada tako da uživam.

Branislav Mitrović:
- Imaju pozitivnu energiju, sa dosta emocija nadoknađuju neke stvari.  Finale je praznik.Zbog toga vredi da se trenira. Veliki je odziv i mislimda nam se publika na taj način i zahvaljuje za ono što smo radili proteklih godina.

Andrija Prlainović:
-Imaju odličnu odbranu, Jokići Ivović su među najboljim bekovima u svetu. Iz odbrane dobijaju energiju koja im daje rešenja  u napadu. Biće neizvesno. Drago mi je da se igra pred toliko gledalaca. To je dokaz da ljudi vle vaterpolo.

Filipović, Gocić i Nikić igraju za peto evropsko zlato:
- Samo mislim kako da pobedimo rivala koji je sjajan tim. Biće teško, meč za pamćenje, pred rekordnim brojem gledalaca. Zaslužili smo tako nešto. – kazao je Nikić.

Gocić:
- Ove utakmice se igraju srcem. Treba biti hladan koliko se može. Šta da kažem o Crnogorcima a da to nije rečeno. Najteži protivnik.