UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
14.01.2015 19:04 Starost: 9 yrs

Kategorija: Inostrana takmičenja

Sjajni Radnički srušio prvaka Evrope

Radnički – Barseloneta 12:7 (2:2, 4:4, 3:1, 3:0)

Zatvoreni bazen Sportskog centra „Park“.Gledalaca: 1.000. Sudije: Atilo Paoleti (Italija) i Matan Švarc (Izrael). Igrač više: Radnički 6(3), Barseloneta 10(2). Dva igrača više: Radnički 1(1). Peterci: Barseloneta 2(2).

RADNIČKI: Radić, Trajković 2, Toholj, Marković 1, Miličić, Vrlić 1, Ćirić, Basara, Vuksanović 2, Dedović 3, Ćuk 2, Petković 1, Živojinović.

BARSELONETA: Pinedo, Siranji, Perone 1, Oneto, Espanjol 1, Minguel, Roka 1, Ečenike 3, Ubović 1, Fernandez, Eskribano, Tahul, Linares.

U paklenoj atmosferi kragujevačkog „Parka“, koju su priredili domaći navijači, vaterpolisti Radničkog ubedljivo su se revanširali španskoj Barseloneti za poraz u finalu prošlogodišnje Lige šampiona, reztultatom12:7, i tako došli do prve ovosezonske pobede u najelitnijem evropskom klupskom takmičenju.

Gosti su na startu stekli dva gola viška, preko levorukog Gonzala Ečenikea, ali su se Kragujevčani do kraja prvog perioda vratili u igru, pogocima Nikole Dedovića i Filipa Trajkovića (2:2).

Izuzetno neizvesna i uzbudljiva vaterpolo predstava viđena je i u drugoj četvrtini. Igralo se gol za gol sve do finiša poluvremena, kada je centar Josip Vrlić doneo domaćinu prvo vođstvo, ali se Albert Espanjol iz peterca postarao da se na odmor ode sa nerešenim rezultatom (6:6).

U drugom poluvremenu izabranici Uroša Stevanovića zaigrali su fantastično, pa su ubrzo stekli „plus dva“, pogocima Nikole Dedovića iz kontre i Marka Ćuka sa distance (8:6). Felipe Perone je iz kontranpada samo na kratko prekinuo nalet Kragujevčana, ali je Filip Trajković odmah zatim vratio svoj tim na dva gola „viška“ pred poslednju deonicu (9:7).

Kao u transu, nošeni snažnom podrškom sa tribina, igrali su Šumadinci u četvrom periodu, pa su golovima Vuksanovića, Petkovića i Markovića u potpunosti potopili Špance.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Nikola Dedović sa tri gola, dok su Filip Trajković, Srđan Vuksanović i Marko Ćuk dodali po dva. Na drugoj strani prednjačio je trostruki strelac Gonzalo Ečenike.