UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
22.12.2021 10:42 Starost: 2 yrs

Kategorija: Saopštenja

Mandić najbolji u anketi Total-Waterpolo

Uobičajena anketa prestižnog sajta „TOTAL-WATERPOLO“ za izbor najboljeg igrača i postave godine održana je uz učešće 50 trenera, kapitena i predstavnika medija i portala i blizu 8.000 glasova  ljubitelja vaterpola. Iz Srbije su glasali selektor Dejan Savić, kapiten Filip Filipović, iz medija Dejan Stevović (Sportski Žurnal) i sajt Vaterpolovesti.com.

Rezultat je potpuna dominacija Srba. U mrtvoj trci za četiri glasa je Dušan Mandić  143 bio ispred Filipa Filipovića  na prvom i drugom mestu. Treći je bio Nikola Jakšić , sedmi Duško Pijetlović i deseti Branislav Mitrović. Svi su našli svoje mesto u idealnoj postavi a popunili su je Grci Vlahopulos i Argiropulos.

Ovo je prvi put da je srpski igrač pobednik ankete. U prvoj 2017. najviše glasova je dobio Sandro Sukno iz Hrvatske, godinu dana kasnije broj jedan je bio Felipe Perone iz Španije, 2019. Mađar Deneš Varga dok je 2020. Tibor Benedek izabran kao igrač prvih dva godina ovog veka. Tada je Vladimir Vujasinović bio drugi a Filip Filipović četvrti.

Amerikanka Medi Miselman je najbolja igračica za 2021.

Rezultati: Mandić (Srbija) 143, Filipović (Srbija) 139, Jakšić (Srbija) 39, Vlahopulos (Grčka) 35, Argiropulos (Grčka) 32, Ivović (Crna Gora) 26, D.Pijetlović (Srbija) 21, Manherc (Mađarska) 19, Granados (Španija) 16, B.Mitrović (Srbija) 15.

U idealnoj postavi su: B.Mitrović, Mandić, Filipović, Jakšić, D.Pijetlović, Argiropulos, Vlahopulos.