UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
23.07.2019 06:05 Starost: 5 yrs

Kategorija: Gwangju 2019

SP Srbija bez polufinala

Srbija - Španija 9:12 (1:2, 2:5, 4:3, 2:2)

Sudije: Zvart (Holandija), Stavridis (Grčka). Igrač više: Srbija 12 (6), Španija 10 (3). Dva igrača više: Srbija 1 (0). Španija 2 (1). Peterci: Španija 1 (1)

SRBIJA: Rističević, Mandić, V. Rašović, Ranđelović, Ćuk, Lazić, Vico 1, Dedović 1, Jakšić 1, Drašović 1, Stojanović 1, S.Rašović 4, Dobožanov. Selektor: Savić.

ŠPANIJA: Lopez-Pinedo, Munariz 2, Granados 1, De Toro 1, Kabanas 1, Larumbe 1, Baroso 1, Fernadez 2, Taul 2, Perone, Malarač 1, Bustos, Lorio. Selektor: Martin

Vaterpolisti Srbije nisu uspeli da pobede evropskog vicešampiona Španiju i da se plasiraju u polufinale Svetskog prvenstva. Potpuno zaslužen trijumf rivala koji je znalački iskoristio sve prednosti od kvaliteta, iskustva do grešaka srpskog tima kojih je bilo u velikom broju.

U prvoj četvrtini 1:2 je bilo još podnošljivo za srpski tim jer se protivnik, posebno sa igračem više, ispromašivao. Perone je odlično čuvao Mandića i tu je bila glavna taktika Španije. Jedini gol u ovom delu postigao je Strahinja Rašović 1.34 do kraja.

Odmah u drugom delu je bilo sve rešeno. Srbija je imala katastrofalno rešenje sa dvojicom igrača više, odmah je primljen gol iz kontre. Zatim je sa igračem više ponovo propuštena prilika što je rival kaznio i bilo je 4:1. Tada je kriza drmala srpsku igru, Španija je otišla i na 6:1 pa je Savić 2,22 do poluvremena tražio tajm aut. Na veliki odmor Španija je imala velikih četiri gola prednosti.

Srbija je počela da igra tek da su Španci odmakli na 8:3. Svesni da nemaju šta da izgube postali agilniji, agresivniji ali u želji da što pre nadoknade minus pravili bi greške. Nekoliko puta je Srbija bila u prilici da smanji razliku na dva gola i tako pripreti ali se to nije dogodilo.

Španija je držala prednost tri do četiri gola. U poslednjem delu odmah je  Martinov tim dobio dva igrača više za realizaciju 11:7,smanjio je četvrtim golom Strahinja Rašović i onda punih pet minuta bez udarca u mrežu. U poslednjih 70 sekundi po jedan pogodak na obe strane.

Srbija će za dva dana u isto vreme igrati sa Nemačkom koja je pružila sjajan otpor Hrvatskoj, u poslednjem delu bila na 8:9 i na kraju bila poražena 8:10. Nimalo lak rival.

- Izgubili smo u prve dve četvrtine. Slab pristup sa lošim izborom šuteva kao i igra u odbrani gde je Španija napravila razliku. Pokušali smo da jurimo ali bezuspešno. Igramo sada maksimalno do kraja, svaka pozicija je bitna- rekao je selektor Dejan Savić.

Kapiten Ćuk je rekao:

- Sami smo krivi, nije bilo agresivnosti u odbrani. Veća je bila želja Španaca i mogu samo da im čestitam. Moramo da se podignemo da odigramo za peto mesto. Treba ovo da zaboravimo iako je u ovom trenutku jako teško.

Strahinja Rašović:

 - Prve dve četvrtine nismo postojali, ne znam da li je to strah od četvrtfinala. Tek bilo je loše. Kasnije smo probali da uhvatimo priključak ali nismo uspeli da se vratimo u meč. Ovo je najvažnija utakmica, sada nemamo šansu za medalju. To je sport. Čestitam Špancima i probaćemo da u naredne dve utakmice stignemo do petog mesta da popravimo utisak.