UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
19.07.2017 14:24 Starost: 7 yrs

Kategorija: Budimpešta 2017

SP Budimpešta - ubedljivo protiv Španije 11:5

Španija - Srbija 5:11 (1:3, 0:2, 2:3, 2:3)

Bazen Alfred Hajoš. Gledalaca 1200. Sudije: Aleksandresku (Rumunija), Dikman (Kanada). Igrač više: Španija 11 (3), Srbija 10 (8). Peterci: Srbija 1 (1).

ŠPANIJA: Lopez Pinedo, Munarizm Granados, Del Toro, Bustos 2, Mingel, Baroso 1, Espanjol 1, Taul, Fernadez, Malarač 1, Guterez, Motoš. Selektor: Martin.

SRBIJA: G.Pijetlović, Mandić 1, Rašović, Ranđelović, Ćuk 1, D.Pijetlović 1, Ubović 2, Aleksić 1, Jakšić, Filipović 2, Prlainović 2, S.Mitrović 1, B.Mitrović 1. Selektor: Savić

Druga pobeda Srbije na Svetskom prvenstvu u Budimpešti. Španije je savladana unedljivije i igrom i rezultatom od očekivanog. Konačnih 11:5 dovoljno govori o odnosu snaga u bazenu. Uz malo više koncentracije moglo je da bude i ubedljivije ali za ovaj trenutak na takmičenju više nego dobro.

Srbija odlična sa igračem više, još bolja sa igračem manje,. Mitrović i Pijetlović blizu 60 posto odbrana, realizacija 44 posto.

Srbija je tražila put do gola Lopez Pineda puih 5,30 minuta. Španija je vodila 1:0. Tada je Prlainović dva puta iskoristio igrača više, Filipović pogodio iz peterca. Sve to za 90 sekundi. U poslednjem minutu rival je imao tri puta igrača više ali je srpska odbrana pokazala da ima svoj dan. U prvoj polovini druge četvrtine sve je bilo rešeno. Mandić sa istekom napada iz daljine i Ubović na košarkašku asistenciju Mitrovića. Tih 5:1 je bilo nedostižno. Sve do kraja odrađivanje posla. Srbija je vodila i 11:4 d abi u poslednjoj sekundi rival ublažio poraz.

- Naša prva prava utakmica na šampionati. Bitna pobeda koja nas vodi ka cilju, prvom mestu u grupi. Ritam je za sada dobar ali sam ubeđen da će iz dana u dan biti sve bolji. Moglo je i da bude drugačije ali smo na vreme našli igru za njih i posle 5:1, sve je bilo rešeno - rekao je Milan Aleksić.

Andrija Prlainović je preokrenuo rezultat:

- Malo smo se pribojavali ovakve utakmice. Ipak mladi su i treba im vremena da nam se približe, Osim početka nismo imali probleme. Raduje me dobra igra . Za ovaj trenutak sve je kako treba. Da budemo ovakvi protiv Grka i imam siguran put do polufinala .

Kapiten Filipović je čestitao ekipi:

- Pre sveg na odbrani. Imali smo strpljenja da sačekamo naše šanse. Dobili smo prednost, uvećavali je do kraja a moglo je i više golova da bude u njihovoj mreži.Veoma dobra realizacija igrača više. Moramo da popravimo realizaciju iz pozicionog napada. Treba nam još vremena da sve stvari postavimo na svoje mesto.

Reprezentacija će posle podne odmarati a Savić je za sutra zakazao dva treninga. Protiv Grka je dovoljan bod ali na tu računicu niko u našem timu ne obaća pažnju.