UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
21.09.2023 21:10 Starost: 220 days

Kategorija: Evropski kupovi

EVRO KUP, pobede Partizana i Šabac Eliksira, poraz Valis Vege


Prvog dana kvalifikacija Evro kupa Partizan je u Duizburgu  napravio ogroman korak ka prolasku u dalje takmičenje. U uzbudljivoj utakmici.  crno-beli su savladali boljim izvođenjem peteraca Telimar Palermo 17:15 (2:3, 3:5, 4:1, 3:3-5:3). Italijani su stalno bili u prednosti, najvećoj 8:5. Beograđani su zo uspeli da stignu i da u neizvesnoj završnici golom Gladovića 18 sekundi pre kraja izbore peterce. Dimković je odbranio udarac Lo Dika a Gladović je stavio tačku.
Strelci za Partizan su bili: Glasović sedam, Drašković četiri, Giga dva, Tomić, Trtović, Božović i Smiljević po jedan a najprecizniji u Palermu su bili Vudhed, Huper i Đorđeti sa tri gola.

Partizan je u petak slobodan. U drugoj utakmici u grupi francuski Sete je pobedio domaći Duizburg 10:9.

U grupi u Šapcu predstavila su se dva srpska tima. Ortiđa je bila prejaka za Valis Vegu iz Valjeva. Italijani su slavili 17:10 (4:2, 6:1,2:3, 5:4). I pre utakmice se znalo da je Ortiđa favorit i poraz našeg tima nije iznenađenje. Posle dve četvrtine je mirisalo na pravu katastrofu, ali je drugi deo protekao u potpuno izjednačenoj borbi.
Golove za Valis Vega su postigli: Kovačević tri, Rogač i Radanović dva, Mitrović, Petrovski i Brkić po jedan. Kod Italijana za koje brani legendarni Tempesti u svojoj petoj deceniji, najefikasniji je bio Kasia sa četiri pogotka.

Radost su doneli Šapčani koji su efikasnom igrom potopili Dinamo iz Bukurešta 15:4 (6:2, 3:1, 4:1 ,2:0) . Od samog početka su puleni trenera Ličanina dominirali. Strelci za pobednički tim su bili: Stojanović šest, Maraš, Krug, Stanić po dva, Novaković, Toholj i Korać po jedan.
U petak je Valis Vega slobodan a Šabac u 20 igra sa francuskim Nojsi la Sekom. Naš četvrti predstavnik Radnički u petak startuje u grupi koja se igra u Rijeci. Rival u 19.45 je domaće Primorje.