UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
14.07.2019 14:13 Starost: 5 yrs

Kategorija: Gwangju 2019

SP - Iščekivanje duela

Srpski vaterpolisti su, po programu, dan pre zvaničnog početka takmičenja na Svetskom prvenstvu u Gvandžuu imali jedan 90- minutni trening. Utakmica sa Crnom Gorom se igra u noći izmedju nedelje i ponedeljka u 1.30 po srednjeevropskom vremenu. To je derbi dana a jedino joč duel Hrvatske i Australije izazvati veću pažnju.

Ništa se novo nije promenilo u izjavama pred duel sa Crnom Gorom.

- Ogroman je motiv što smo tu ,što igramo za Srbiju. Crna Gora je odlična ekipa jedna od najboljih u svetu ali je to nama motiv više da se dokažemo. Spremni smo i jedva čekamo- rekao je golman Lazar Dobožanov.

Srpski igrači i sručni štab su bili šokirani posle informacija o bolesti Siniše Mihajlovića i teškoj saobraćajnoj nesreći Ognjena Kuzmića. Obojici je upućena podrška sa željom da se što pre oporave.

Srbija je kao naslednik Jugoslavije najuspšenija zemlja u istoriji takmičenja. Osvojeno je pet zlatnih medalja, prva u Madridu 1986 (Ratko Rudić), 1991 u Pertu (Nikola Stamenić), 2005 u Montrealu (Petar Porobić) 2009 u Rimu (Dejan Udovičić) i 2015. u Kazanju (Dejan Savić).

Jedini vaterpolista sa tri zlatne medalje na Svetskim prvenstvima je Slobodan Nikić.