UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
18.07.2017 15:13 Starost: 7 yrs

Kategorija: Budimpešta 2017

Uoči susreta sa Španijom

Podmlađeni sastav Španije, sa novim selektorom Martinom Davidom ima pun respekt srpskih igrača iako svi veruju da pobeda ne bi smela da dođe u pitanje. Protiv Južne Afrike je ostvaren plan. Jak plivački trening pred meč, zatim susret sa nedoraslim protivnikom , puno plivanja, šuteva (37) i ubedljiv trijumf 21:5.

- Mi smo se zapravo na taj način spremali za susret sa Španijom. Igraju brzo, uporni su, borbeni i u svakom meču traže naš pun angažman. Voleo bih da sada do pobede stignemo racionalnim putem, uz malo manje trošenja. Ali, ako bude trebalo, daćemo sve od sebe - kaže iskusni Miloš Ćuk.

U istoriji duela dva su posebno važna. Pobeda 2009. u Rimu na SP u finalu petercima i na EP 2014. u grupi.

- Eto, to je za oprez. Mladi igrači mogu da budu donekle problem. Videćemo ih u pripremi meča. Ne verujem da toliko mogu da nas iznenade. Znamo koji je cilj, sa prvim mestom dosta dobijamo.- rekao je Ćuk.

Debitanti u ekipi na Svetskom prvenstvu Viktor Rašović i Nemanja Ubović odlično ppoznaju Špance jer su po dve godine igrali u najboljem klubu - Barseloneti.

- Dve prelepe uspešne godine. Bili smo čak i prvaci Evrope. Drastično su podmladili ekipu ali ne menjaju odnos prema igri. Mogli su i bolje da prodju protiv Grka. Njihova upornost ih je dovela iz minusa od tri gola do remija ali na kraju nisu izdržali. Sve se vrti oko Munariza, tu je i Malarah, zatim kvalitetni Mingel.Sve zavisi od nas, ako pristup bude bio pravi verujem da je pobeda naša - kaže centar Nemanja Ubović.

Viktor Rašović je ove godine napustio Barselonetu u kojoj je ostavio sjajan utisak:

- Ima u ovom timu bar šestorica - sedmorica mojih drugova. Mladi su i glavni cilj im je da se nametnu Martinu Davidu. Nemaju šta da izgube. Iskusniji igrači drže igru, ritam. Pored Munariza, cenim golmana Lopez Pineda koji može da  brani na vrhunskom nivou. Mislim da je sve do nas i da ako odbrana bude na nivou da nemamo razloga da strahujemo. Ipak, Španija traži naš pun angažman.

Reprezentacija danas ima dva treninga i sastanak na kojem će selektor Savić preneti svoje utiske sa meča Grčka - Španija kojeg su Grci dobili 8:7.