UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
16.07.2017 11:13 Starost: 7 yrs

Kategorija: Budimpešta 2017

Srbija uoči susreta sa Južnom Afrikom

Uz dužno poštovanje svakom rivalu, posebno učesniku Svetskog prvenstva, srpski igrači ne razmišljaju o Južnoj Africi, sutrašnjem prvom protivniku na velikom takmičenju u Budimpešti. I zašto bi, Juđžna Afrika je jedan od totalnih autsajdera na takmičenju, za mnoge glavni kandidat za začelje muškog programa.

Uostalom, Srbija je od osamostaljenja tri puta igrala sa Južnom Afrikom. Rezultati u Svetskoj ligi, 16:2 u Podgorici 2009, 22:0 godinu dana kasnije u Nišu i 17:1 u Almatiju 2014 kada je Savić vodio ekipu u kojoj su glavni igrači bili sadašnji standardni reprezenatativci Mandić, Ranđelović, braća Rašović, Subotić...

- Važni je da osetimo turnir. Naravno da ne razmišjamo monogo o rivalu, za nas zaista prvenstvo počinje od drugog kola. Na startu će biti najvažnije da osetimo ambijent, da se povežemo i stvorimo dobru podlogu za susrete koji su mnogo važniji, sa Španijom i Grčkom jer nam prvo mesto u grupi zaista mnogo znači - kaže Andrija Prlainović, koji će sa Filipom Filipovićem šesti put igrati na Svetskom prvenstvu.

- Svega je bila dva zlata, srebro pa dva takmičenja bez medalje. Ipak sam zadovoljan. I ovde hoćemo da idemo do kraja.

List koji izlazi samo za vreme prvenstva na strani posvećenoj muškom vaterpolu objavljuje veliku sliku Andrije Prlainovića uz naslov da su Srbi i Amerikanke najveći favoriti. Konstatuje se da Srbija ima Filipovića, Prlainovića i Duška Pijetlovića, najbolje igrače na svetu na svojim pozicijama.

- MI smo kao porodica, kao preduzeće u kojem vladaju izvanredni odnosi. Ni sujete, ni loših trenutaka. Najviše smo povezani i to mnogo znači. 

Prvog dana će biti derbi grupe Španija i Grčka.

- Važan susret. Da ih vidimo. Grci bez odličnih igrača Milonakisa i Afrudakisa ali sa sve boljim Genidunasom. Španija sa vaterpolistima od kojih neke uopšte ne poznajem ali sa novim selektorom Martinom. I mogu da iznenade. Naše je da oba tima pobedimo .

Srbija je u nedelju imala samo jedan ali žestok trening. Tako će biti i u ponedeljak na dan utamice. Južna Adrika u 17.30 će biti rival samo za lakši trening, za zagrevanje za mnogo važnije utakmice.