UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
11.01.2016 19:37 Starost: 8 yrs

Kategorija: Reprezentacija, Beograd 2016

Nesrećan poraz Srpkinja

Srbija - Nemačka 13:14 (5:3, 1:3, 4:4, 3;4)

Bazen Kombank arena. Gledalaca 2500. Sudije: Santos (Portugalija), Kikališvili (Gruzija). Igrač više: Srbija 9 (2), Nemačka 7 (4).

SRBIJA: Jovetič (6 odbrana), Rudič, Pantović 1, Ćorović 1, Miladinović, Dujović, Luka 2, Rudić, Milovanović, Vuković 4, Ivković 3, Jakovljević 2, Aleksandrović. Selektor: Bajković

NEMAČKA: Arens, Voseberg 2, Kris, Sajfert 1, Blomenkamp 4, Dike, Sajfert, Kern 3, Stifel, Adamski 1, Gelse 3, Ebel, Rinhart. Selektor: Sekulić

Odlična igra Srpkinja i pomalo nesrećan poraz. U prvoj četvrtini Srbija je igrala poput muškaraca dan ranije. Bilo je 5:1 uz sjajne golove Ivkovićeve i Vukovićeme i majstorske igre u odbrani na čelu sa Jovetićevom.

Snažnije Nemcije su u drugoj četvrtini izjednačile i činilo se da će potpuno preokrenuti i lako dobiti meč. Ništa od toga. Srbija je igrala borbeno, sa puno vere do samog kraja. Nemice su povele 8:7 i do kraja se igralo gol za gol. Odolevao je naš tim. U napadu Luka, Jakovljevićeva, Panotvićeva tresle mrežu. Na kraju kuglica je stala na njihovu stranu. Pola minuta prek kraja sudije su dosudile kontrafaul Ćorovićevoj i iz kontre je Blomenkapm postigla gol za trijumf. Pokušala je Vukovićeva u poslednjim sekundama sa igračem više, bez uspeha.

Utakmica ohrabrenja pred duel sa Hrvatskom za dva dana.

Bajković je bio prezadovoljan:
- Velika partija ove ekipe. Nadam se da će tako biti i protiv Hrvatske ali sa drugačijim krajem.

Jelena Vuković je dodala:
- Izašle smo iz senke.Nadamo se pobedi protiv Hrvatske .Ovde nam je izmakao bod ali je i ovaj rezultat uspeh.

Ivana Ćorović sa podlivom ispod oka:
- Dale smo sve od sebe.Žao mi je zbog sjajne atmosfere. Idemo dalje