UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
14.07.2018 17:47 Starost: 6 yrs

Kategorija: Reprezentacija, Barcelona 2018

EP BARSELONA Srbija - Nemačka 8:9 (3:1, 2:2, 2:4, 1:2)

Srbija - Nemačka 8:9 (3:1, 2:2, 2:4, 1:2)

Bazen Pikornel. Gledalaca 200. Sudije: Švarc (Izrael), Mesrsije (Francuska). Igrač više: Srbija 5 (1), Nemačka 4 (4). Peterci: Srbija 2 (2)

SRBIJA: Klincov, Čegar, Pantović 1, Ćorović, Josifović 2, Prica, Luka 2, Mandić, Rudić, Vuković 1, Novaković, Jakovljević 2, Petrović. Selektor: Jovović.

NEMAČKA:Sursajtis, Voseberg 2, Hinz, Egert, I.Dejka 1, G.Dejke 2, Vunder, Fraj 3, Stajfel, Adamski, Gelse, Krukenberg 1, Kersenbom. Selektor: Skiba

Srbija je izgubila najvažniju utakmicu na turniru posle dominatne igre u gotov 20 minuta. Imala je nekoliko puta tri gola prenosti ali se od drugog dela treće četrvtine igra raspala i praktivno greškama našeg tima Nemice su došle do pobede vredne plasmana u prvih osaam u Evropi

Odlična prva četvrtina. Klincov je na golu skupila sedam odbrana a napad dug, strpljiv. Za prvi gol Luka je isplivala kontru, izborila peeterac za gol Jovane Pantović, prvi na šampionatu. Posle dva minuta Tijana Jakvoljević je iskoristila igrača više za 2:0. Nemice su smanjile takodje sa igračem više a zatim je Lara Luka ponovo pokazala kvalitet i donela plus dva za kraj prve četvrtine.

Prednost je sačuvana u drugoj četvrtini ali je moglo da bude i ubedljivije. Nada Mandić je izborila peterac za Lukin drugi gol 4:1. Usledila je serija primašaja iz izglednih pozicija. Posle gola Krukenbergove Jelena Vuković je majstorski pogodila za 5:2. Do velikog odmora rival je smanjio sa igračem više.

Dobro je počela i treća četvrtina, dva puta je bila prednost od tri gola posle uspešnih poteza i Josifovićke. Nemice se nisu predavale i koristeći greške Srpkinja uspele su da izjednače 1,12 do kraja. Pre izjednačenja Vuković nije iskoristila igrala više a posle izjednačenja u istoj situaciji loše je reagovala Josifović. U poslednju četvrtinu ušlo se egalom 7:7.

Sada je usledio period loše igre Srbije, dekoncentracija i katastrofalan igrač više. Nemice su prvi put povele, izjednačila Josifovićka a 3,26 do kraja još jedan gol protivnika, ispostavilo se pobednosni.Srbija je propustila igrača više, imala 14 sekundi za posledjni napad ali je parabola Jelen Vuković bila bezopasna.

Praćenje rezultata takodje i na sajtu wp2018bcn.microplustiming.com/indexWPBCN_web.php