UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
23.07.2018 17:26 Starost: 6 yrs

Kategorija: Reprezentacija, Barcelona 2018

EP BARSELONA Srpkinje devete u Evropi

VSS Marcel ter Bals

Izrael - Srbija 5:6 (3:1, 0:2, 1:0,0:1 – 1:2)

Bazen Pikornel. Gledalaca 200. Sudije:Mus (Nemačka), Dumas (Holandija). Igrač više: Izrael 5 (1), Srbija 8 (3). Peterci:Izrael 1 (0)

IZRAEL: Peres, Bogačenko, Tal, Hehori, Noj, Futorian, Strugo 2, Ben David, Barnea 1, Mone, Hohberg, Feliks, Geva.

SRBIJA: Klincov, Čegar, Pantović, Ćorović, Josifović, Prica, Luka 2, Mandić, Rudić, Vuković 4, Novaković, Jakovljević, Petrović.

Prvi cilj je propušten protiv Nemačke. Srbija je ostala van osam ali je želja bila deveto mesto. Do njega se stiglo pobedama protiv Turske i danas sa Izraelom. Meč koji će biti upamćen u ženskom vaterpolu jer se Srbija bukvalno čupala.

Izrael je odlično počeo, stekao 3:0 a da naše devojke nisu ni šutnule na gol. Na sreću Vladana Klincov je komandovala odbranom imala preko 80 posto odbrana. Jelena Vuković je proradila sa igračem više i posle dve četvrtine bilo je nerešeno.

U trećem delu serija grešaka našeg tima. Srećom Izraelke su samo jednom to kaznile. Klincov je u tom periodu odbranila peterac. Čekao se gol odluke. Izrael za 5:3, Srbija bar za peterce. U samom finišu posle tajma auta 12 sekunde pre kraja Lara Luka je preuzela odgovornost i dve sekunde pre kraja pogodila za peterce.

Kod peteraca nova drama. Tri uzastopna neuspeha u režiji Tijane Jakovljević, Jovane Pantović i Nine Josifović. Izrael je imao popetku prednost ali su onda i njima poele da drhte ruke. Vladana je branila ili nas je spasavala stativa. U predposlednjoj seriji izjednačila je Lara Luka a gok vredan devetog mesta postigla je Jelena Vuković

Predsednik saveza Viktor Jelenić je čestitao devojkama i stručnom štabu:

- Naš najveći uspeh. Ostvarili smo ga sportski, kvalifikacijama, van Beograda. Nismo imali sreću protiv Nemačke ali to je sport. Ženski vaterpolo je zapostavljen u svim eks jugo zemljama i nešto moramo da uradimo da bude bolje.

Selektor Dejan Jovović je takodje čestitao ekipi:

- Naša odbrana je presudila. Teškoje bilo da se vratimo posle 0:3 ali smo uspeli. Peterci su lutrija. Sada mi je žao što onaj meč sa Nemačkom nismo igrali kasnije.

Jelena Vuković je dodala:

- Da sada igramo sa Nemicama razbile bi ih. Bilo je neizvesno ali me raduje što smo uspele da se vratimo u igru. Lara je imala neverovatan šut a posle nas je sreća pogledala. Treba da nastavimo radimo a ne kao posle Beograda 2016 da stanemo.

Vladana Klincov:

- Plašila sam se ishoda. Pomišljala sam i na peterce. Trebalo je preživeti Nemačku i one ubedljive poraze. Trebalo je naći snagu, koncentraciju i podići se. Uspele smo, srećno smo šta drugo da kažem.