UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
15.07.2018 14:15 Starost: 6 yrs

Kategorija: Reprezentacija, Barcelona 2018

EP BARSELONA - Sutra startuju muškarci

Vaterpolisti Srbije startovaće sutra na 33. prvenstvu Evrope u Barseloni. Rival u 20.30 biće Rumunija. Rival koji kvalitetom ne treba da bude, ali kako je i selektor Savić rekao, relativno laka grupa u kojoj su još Rusija i Slovačka treba da posluži za dodatno uigravanje ekipe za četvrtfinale.

- Imali smo odlične treninge sa Španijom. Atmosfera je u redu, zdravi smo. Protiv Rumunije očekujem naravno pobedu ali i igru koja će pokazati gde smo sada. Organizacija je u redu, bazen izgledom perdstavqa temelj za spektakl kakav vaterpolo zaslužuje. Ovde su najbolje ekipe sveta. Naš cilj se zna Tokio 2020, i sve do tada su usputne stanice. Posle Rija smo okrenuli novu stranicu - rekao je selektor Savić na konferenciji za medije u organuzaciji LEN na kojoj su bili još Filip Filipović, selektori i kapiteni Hrvatske i Španije Tucak i Joković odnosni Martin i MIngel.

I Filip Filipović je sličnog mišljenja:

- Čekamo da počne. Koristim priliku da čestitamo Djokoviću plasman u finale Vimlbldona i njegov uspeh nas raduje.Pokazao je da je klasa bez obzira šta uradi. Jedva čekamo da počne prvenstvo, uvek je isti cilj bez obzira kakav je sastav. Imaćemo protiv Rusije jaku proveru a posle počinje ono pravo.

Ivica Tucak je koristio priliku da čestita uspeh svojim fudbalerima a Dejan Savić je dodao:

- Nadam se samo da uspeh Hrvata u fudbalu neće biti vetar u leđa i njihovim vaterpolistima.

Srbi i Rumuni su igrali 21 put i samo su jednom rivali izborili remi 6:6 u Malagi 2008. Pre i posle toga manje više ubedljive pobede Srbije. Zvezda tima je vremeđni Kozmin Radu, rekorder po broju utakmica u reprezentaciji (blizu 500) i danas kvalietan centar. Dejan Stanojević, nekadšnji član stručnog štaba Srbije vodi Rumuniju već četiri godine. Pokušao je da podmaldi tim, videćemo koliko je u tome uspeo.

- Radujem se debiju na Evropskom. Nema razlike u odnosu na svetski šampionat. Radu je glavna opasnost ali naša pobeda ne dolazi u pitanje. Opet utakmicu treba odigrati kao da je poslednja - kaže Viktor Rašović.

Srbija brani titulu, napadaće Hrvatska pre svih, pa Crna Gora, Italija, Madjarska, Grčka i Španija. Nema sumnje izuzetno jak šampionat sa sigurno kvalitetnim utakmicama na bazenu Bernar Pikornel.