UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
21.07.2017 12:21 Starost: 7 yrs

Kategorija: Budimpešta 2017

Srbija u četvrtfinalu, pobeda protiv Grčke 11:6

VSS/Uniqa

Srbija - Grčka 11:6 (2:1,3:3,3:0, 3:2)

Bazen Alfred Hajoš. Gledalaca 2000. Sudije: Molnar (Mađarska), Om (Nemačka). Igrač više: Srbija 7 (5), Grčka 8 (2). Peterci: Grčka 2 (2).

Srbija: G.Pijetlović, Mandić 2, V. Rašović, Ranđelović 1, Ćuk, D.Pijetlović 1, Ubović, Aleksić 1, Jakšić 1, Filipović 3, Prlainović 1, S.Mitrović 1, B.Mitrović. Selektor: Savić.

Grčka: Flegas, Genidunas 1, Delakas 2, Dervišis, Funtulis 2,Kapotis, Pontiekas, Arfiropulos, Murikis 1, Kolomvos, Gunas, Vlahopulos, Zerdevas. Selektor: Vlahos.

Srbija je posle odlične igre i ubedljive pobede protiv Grčke 11:6, izborila četvrtfinale. Rival 25.juna biće pobednik duela osmine finala A2-B3 najverovatnije Australija - Kanada. Kako god Srbiji to nije mnogo bitno, jer kvalitet je takav da je polufinale blizu.

Susret sa Grcima imao je dva dela. Prvi do poluvemena u kojem je rival pretiom podsetio na susret u Riju. Šta više Sredinom druge četvrtine su Grci vodili 3:2 ali su u naredna tri minuta primili tri gola. Poluvreme i vodjstvo Srbije 5:4, nagoveštavalo je uzbudljiv nastavak.

Od toga nije bilo ništa. U Narednih 16 minuta igrao je samo naš tim. Sjajno u odbrani, efikasno i atraktivno u napadu. Grci su postigli samo dva gola iz peterca preko Funtulisa. Na drugoj strani ređali su se precizni udarci Jakšića, Pijetlovića, Mitrovića, Randjelovića , Filipovića i Aleksića.

Milan Aleksić je smireno konstatovao:

- Ispuinili smo prvi cilj na prvenstvu. Težak je bio početak, ali u druge dve četvrtine plivački nisu mogli da nas prate . Digli smo se i sigurno pobedili. Sada imamo vremena za odmorm dovoljno da što spremnije dočekamo nastavak takmičenja.

Nemanja Ubović:

- Trebalo nam je dosta da ih slomimo. Pokazali su da su tvrda ekipa. Najvažnije je da smo bili smireni, čekali svoj momenat i ostalo ste videli. Drago mi je zbog prvog mesta u gripu jer nam je odmor više nego potreban. Za sada sve po planu, ostale su još tri utakmice 

Bane Mitrović:

- Prvo poluvreme je bilo teže i intenzvinije. Imali smo teškoće, ne zbog naše loše igre već zbog njihovog nespornog kvaliteta. Očekivali smo takav  meč. Kada smo preuzeli kotnrolu i stvari su došle na svoje mesto. Lagano smo odigrali do kraja. Poslednja dva dana su bili naporni, igralo se po velikom suncu, umorili se. Ova tri dana pauza su nam dobro došla

Nikola Jakšić:

- I ranije sam gvoorio da iz meča u meč dižemo formu. Nije lako pobediti Grke 11:6. Predstoje nam naredne utakmice, najvažnijr i siguran sam da ćemo se spremiti. Što se vremena tiče nije bilo strašno kao u Riju kada smo igrali uu devet ujutru. Sada ćemo igrati boljim terminima ali je najvažnije da naša forma ide uzlaznom linijom.