UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
17.08.2016 18:14 Starost: 8 yrs

Kategorija: Rio 2016

OLIMPIJSKE IGRE: Srbija protiv Italije

Srpska reprezentacija sutra u 21.30 po srednjeevropskom vremenu igra u polufinalu olimpijskog turnira sa Italijom. Isti rival je bio uspešniji u polufinalu Igara u Londonu. Italija je ovog susreta došla odličnom igrom pre svega u odbrani protiv Grčke 9:5. Čini se da je mladi sastav selektora Kampanje apsolutno spreman za meč.

Spremni su i u srpskom taboru.Nikome ne pada na pamet da potceni Italiju kako zbog nesumnjivog kvaliteta tako i zbog svih opasnosti koje ovaj susret nosi.

- Mi smo protiv Španije odigrali našu igru. Odlična smirena odbrana kojom smo napravili prostor za strpljiv napad. To je model i za Italiju. Neće biti lako iz prostog razloga što je to Italija i što niko ne ulazi u polufinale a da izgui - kaže kapiten Gocić.

Dve selekcije su trenirale nekoliko dana u Italiji i odigrali prijateljski meč kojeg je domaćin dobio 10:9. Tada nisu igrali Pijetlović, Prlainović i Filipović koji Italiju odlično poznaju a meč se zapamtio po dozvoljenoj izuzetno oštroj igri.

- Da to su oni tako igraju ako im sudije dozvole.Moramo da budemo spremni na sve ali j najvažnije da ni jednog trenutka ne obraćamo pažnju na stvari pored bazena. Mislim da smo kvalitetniji, to smo više puta pokazali. Znam ih, daće sve od sebe da bi se plasirali u finale. Mi želimo pobedu, daćemo i mi sve sto mozemo jer pitanje je kada ćemo imati ovakvu šansu - smatra Filip Filipović.

Andrija Prlainović je posle utakmice sa Španijom ohrabren:

- Raduje igra u odbrani.Znamo sve o njima i načinu na koji igraju. Biće teško, u polufinalu i ne može drugačije. Sada imamo stabilnost i sigurnost u igri i to je najvažnije.

Stefan Mitrović je dodao:

- Biće fizički teška utakmica jer igraju sa dosta kontakta. Imaju sigurnost u odbrani zahvaljujući odličnom Tempestiju. Moramo da nametnemo naš ritam, da kroz odbranu gradimo napad kao u meču sa Španijom