UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
02.08.2021 11:13 Starost: 3 yrs

Kategorija: Tokyo 2020

OLIMPIJSKE IGRE, pobeda protiv Crne Gore, u četvrtfinalu Italijani

FOTO: Orangepictures.nl

Srbija - Crna Gora 13:6 (6:1,2:1, 3:1, 2:2)

Bazen Tacuni. Sudije: Severo (Italija), Om (Nemačka). Igrač više: Srbija 7 (3) Crna Gora 9 (1). Peterci: Srbija 5 (5), Crna Gora 2 (2).
SRBIJA: Mandić 1, Dedović 2, Ranđelović 1, Lazić 1, Pijetlović 2, Rašović, Aleksić 1, Jakšić 1, Filipović 3, Prlainović 1, S.Mitrović 1, B.Mitrović (14 odbrana)

CRNA GORA: Kandić (11 odbrana), Brguljan , Perković, Petković, Čučković, Popadić, Vidović, Ukropina 1, Ivović 3, Matković 2, Banićević, Tešanović.

Srbija je odličnom igrom, bez ikakvih kalkulacija savladala Crnu Goru u poslednjem kolu grupne faze. Taj rezultat je doneo Srbiji treće mesto i svetskog prvaka  Italiju za protivnika u sredu, u četvrtfinalu.

Željni da isprave loš utisak iz meča sa Hrvatskom, Srbija je od početka pokazala kakve su joj ambicije. Nije je interesovao  rival u četvrfinalu, bilo je bitno da se dobrom igrom pobedi ozbiljna ekipa kakva je Crna Gora. Istina rival je bio bez centra Spaića ali teško je verovati da bi se nešto promenilo.

Srpska odbrana je bila na takvom nivou da je Xrna Gora prva dca gola postigla iz peterca a prvi iz igre tek u 20. minutu. Napad je ponovo bio efikasan, igra centara jako dobra. Čak pet peteraca je izvela Srbija, dva su bila delo odličnog Nikole Jakšića.

Igralo se ozbiljno, odrađen je dobar posao, na pošten način.

- Nismo mi protiv Hrvatske bili toliko loši koliko se čini. Istina, padala nam je koncentracija u odbrani. Sada je ona profunkcionisala,bila na visokom nivou. Treba ovakvi da ostanemo i to je glavni zadatak. Svesni smo svega, bićemo spremni za četvrtfinale -rekao je Duško Pijetlović.

Branislav Mitrović je bio siguran na golu:

- Važan nam je bio ritam, način igranja odbrane. Važniji od rezultata. Neke stvari smo u igri promenili i zadovoljan sam kako je to izgledalo. Uspeli smo. Idemo dalje, o imenu protivnika zaista nisam razmišljao. Bitno smo mi.

Kapiten Filip Filipović je dodao:

-Čitavo leto nam selektor priča o četvrtfinalu, značaju utakmice. Pripremali smo se za to. Pokazali smo da možemo mnogo a sada treba da pokažemo šta još sve ima u nama. Nema potrebe da pričamo o Italijanima. Znamo se. Moramo da budemo spremni fizički i pre svega psihički na sve izazove koje nam donosi duel sa njima.

Ostali parovi čevrtfinala su: Španija - SAD, Grčka - Crna Gora, Hrvatska - Mađarska.