UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
22.12.2020 12:41 Starost: 3 yrs

Kategorija: Saopštenja

Otvoren novi balon na bazenu "25. maj Milan Gale Muškatirović

BEOGRAD, 22. decembra (Tanjug)- Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić zajedno da predstavnicima Vaterpolo saveza Srbije prisustvovao je danas treningu vatepolista Srbije u novom balonu na SRPC "Milan Gale Muškatirović".

"Nastavljamo sa ciljem da sport bude dostupan za sve i nastavljamo nikad veće ulaganje u sportsku infrastrukturu i nikad veća davanja savezima. Zato smo danas ovde na Dorćolu da otvorimo, moram da kažem, novi bazen. Dobijamo bazen koji će moći da se koristi tokom cele godine. Dajemo mogućnost seniorskoj reprezentaciji, ali i mlađim kategorijama, kao i svi sportovima orijentisanim na vodu, da imaju bolje uslove i dodatne termine i da imaju kvalitetne uslove da se pripreme što bolje za naredni period", rekao je Udovičić novinarima.

On je dodao i da će balon služiti svim građanima Bepograda, rekretivcima, amaterima i deci.

Predsednik VS S Viktor Jelenić rekao je da zatvoreni balon velika stvar za srpski vaterpolo posebno u vremenu pandemije korona virusa.

"Uspeli smo da stavimo balon na SRPC 25. maj. Zahvaljujem se predsedniku Aleksandru Vučiću, Vladi i opštini Stari grad koji su nam omogućili. Ovo je velika stvar za reprezentativne selekcije i za klubove u Beogradu. Znamo da je poslednji bazen u Beogradu izgrađen 1979. godine. Ovo je prvi korak i da ćemo ubrzo imati novi baze", rekao je Jelenić.

Izabranici Dejana Savića sinoć su počeli pripreme, koje će trajati do 29. decembra i nastaviće se posle novogodišnjih praznika 3. januara.

Reprezentaciju Srbije od 8. do 10. januara čeka učešće na evropskom delu kvalifikacije Svetske lige u Debrecenu, gde će igrati za plasman od petog do osmog mesta.