UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
09.08.2012 18:06 Starost: 12 yrs

Kategorija: Reprezentacija, London 2012

Uoči polufinala sa Italijom

Vaterpolisti će sutra u 20.50 u duelu sa svetskim šampionom Italijom pokušati da izbore plasman u finale. Protivnik izuzetno jak, disciplinovan, strpljiv ali rival koji može da se savlada. Odlično se poznaju selektori Kampanja i Udovičić. Nedavno su dve selekcije imale zajednički rad u Rimu i Subotici. Sve je otvoreno, jasno je da će za pobedu srpski vaterpolisti morati da daju maksimum maksimuma.

- Znamo se odlično i ne verujem da može da bude nekih iznenadjenje. Mi smo neke ciljeve ostvarili, ostala su još dva meča. Pripremićemo se, učinićemo sve da damo ono što najviše možemo u ovom trenutku. Italija ima odličnog trenera, vrhunske igrače, sjajno pripremljene i sigurno je da će to biti veliki duel. Cenim sve vaterpoliste ali najviše srpske- rekao je selektor Dejan Udovičić.

Filip Filipović je podsetio na duel sa Australijom:

- Protiv Italije nam je potreban potpuno drugačini pristup, najjače što možemo od početka do kraja bez obzira na rezultat. Cenim ih ali u svom trenutku gledamo samo nas. Nismo došli da ispadnemo u četvrtfinalu a sada kada nam predstoje borbe za odličje moramo da uradimo sve što možemo.

Italija i Srbija su u proteklih godinu dana igrali više puta. Naša selekcija je olimpijsku vizu izvadila u Firenci pobedivši u finalu domaćina 8:7. Revanš je stigao istim rezultatom u Šangaju na svetskom prvenstvu. Na EP je Srbija pobedila 12:8 ali je protivnik tada bio bez najjače karike golmana Tempestija.

- Odlično se poznajemo veliki broj naših igrača je igrao ili igra u Italiji. Znamo šta nas čeka, velika borba, duel snažnih odbrana. Moramo da budemo mirni, hladni sve vreme kako bi izdržali do kraja. Veliki je ulog, utakmica koja se igra znanjem i srcem - rekao je Živko Gocić.