UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
06.08.2012 18:19 Starost: 12 yrs

Kategorija: London 2012, Reprezentacija

OLIMPIJSKE IGRE:Sa Australijom u četvrtfinalu

Srbija - Rumunija 12:4 (3:0, 3:1, 4:0, 2:3)

Vaterpolo arena. Gledalaca 5000. Sudije: Špigel (Nemačka), Rosard (SAD). Igrač više: Srbija 11 (8), Rumunija 7 (1). Peterci: Rumunija 1 (1).

SRBIJA: Soro,Šaponjić, Gocić 1, Udovičić 1, Mandić, D.Pijetlović 1, Nikić 3, Aleksić, Radjen, Filipović 1, Prlainović 2, Mitrović 3, G.Pijetlović. Selektor: Udovičić.

RUMUNIJA: Stoenesku,Radu 1, Negeran, Djakonu, Joesp 1, Busila, Matei 1, Ćoveanu, Djoanta, Djordjesku, Giban, Kadar 1, Dragusin. Selektor: Kovač

Drugačije i nije moglo. Prevelika razlika u klasi, Rumuni već mislima kući učinili su da još jednu jako dobru partiju naših momaka pune tribine proprate kao u pozorištu.Od početka do kraja potpuna dominacija našeg tima.

Odbrana na turniru sve bolja, Soro je odbranio sve osim jednog šuta. U poslednjih osam minuta kada se posao već otaljavao ispred gola je bio Pijetlović.

Napad raznovrstan, odlična realizacija igrača više, raspoloženi Mitrović i Nikić. Bez slabog pojedinca a dobru minutažu su imali najmladji Šaponjić i Mandić.

U četvrtfinalu Srbija će igrati sa Australijom koja je pobedila Grčku 13:8.

- Rekao sam igračima da treba da budu fokusirani samo na sebe. Čak i da ne gledaju vaterolo na TV. Imali smo ozbiljnu odbranu protiv Rumunije i sada idemo dalje. Sa nekim moramo da igramo u četvrtfinalu a kada igrate kao prvi u grupi onda ste favorit.- rekao je selektor Dejan Udovičić.

Činjenica da su ostale ekipe Srbije eliminisane, ne predstavlja pritisak ali selektor dodaje:

- Ovi momci ne zaslužuju da se sada čitav teret baci na njihova pleća. Došli smo da radimo ono što znamo, da igramo vaterpolo a ne neki drugi sport. Svako je imao svoje planove, radio kako misli da treba. Meni je žao što drugi nisu išli napred na takmičenju ali se trudim da gledamo samo nas. Uostalom slično je bilo u Pekingu ali smo tada bili žigosani.

Gojko Pijetlović je rekao:

- Nije bilo tenzije, Rumuni su završili posao. Sada samo koncentracija i ponovo odlična odbrana za Australiju.

Aleksa Šaponjić je rekao da je meč prelomljen posle dve četvrtine:

- Kada smo poveli 6:1 Rumuni su se predali. Do tada nije bilo lako. Okrećemo se susretu koji će biti jako zahtevan pre svega fizički.

Odlično igra Slobodan Nikić. I protiv Rumuna efikasan sa tri gola:

- Sada stižu pravi mečevi. Nemamo pravo na loš dan, moramo da damo maksimum. Nebitno je ko je rival. Australija je odigrala odlično protiv Grka i traži da budemo oprezni od početka do kraja.

Filip Filipović je rezimirao:

- Ovakva odbrana i napad i to bi trebalo da bude dovoljno za Australiju. Oni su već dosta uradili obzirom na pruženo. Ipak je ovo meč u kojem samo mi možemo da izgubimo. Oni nemaju šta.