UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
24.07.2012 14:23 Starost: 12 yrs

Kategorija: Reprezentacija, London 2012

Reprezentacija otputovala u London

Vaterpolo reprezentacija je u odličnom raspoloženju ,bez povredjenih i bolesnih jutros otputovala u London gde 29.jula igraju protiv Madjara prvu utakmicu na olimpijskom turniru.

Na kratkoj konferenciji za medije selektor Dejan Udovičić je konstatovao:

- Pripreme su bile teške, nikad komplikovanije zbog brojnih pehova, povreda, bolesti. Rekli smo posle Pekinga da želimo da igramo finale u Londonu i od tog cilja ne odustajemo. Svašta smo izdržali ovog leta i momci zaslužuju čestitke. Nema kalkulacija, daćemo sve od sebe u svakoj utakmici.

Selektor je istakao da Vanja Udovičić treba da odigra treću Olimpijadu.

- Ponosni smo zbog toga. Želim svim našim sportistima da ostvare sve svoje želje. Molim ljude u Srbiji da nas bodre i da ne zamere ako ne krene kako treba. Trudićemo se da greške ispravljamo u hodu.

U jedinstvu ekipe Udovičić vidi veliku snagu:

- Kada je najteže oni odigraju najbolje. Skupe se i daju više nego što zapravo možemo da očekujemo. Zato i verujem da u jakoj konkurenciji možemo do medalje što bi bio veliki uspeh.

Tim lider Marko Stefanović je istakao:

- Dugujemo zahvalnost OKS, Ministarstvu sporta, poslovnom partnerima koji su nam olakšali pripreme. Ekipa je raspoloženja. Još da iskopamo medalju.

Kod igrača se čitava priča svodi na nekoliko ključnih stvari:

- Nikad teži turnir. Prvi duel sa Madjarskom ništa ne rešava. Glavni zadatak ostati miran do kraja dugog takmičenja. Čitava priča počinje od četvrtfinala. Posle serije povreda u ekipi su konačno svi zdravi.