UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
24.04.2024 21:25 Starost: 10 days

Kategorija: Evropski kupovi

Novi Beograd dva kola pre kraja na F4

Foto S.Sandić

Novi Beograd je pobedio još jednom Splitu. Hrvatski šampion Jadran je,na svom Poljudu, poražen u četvrtom kolu četvrtfinalne „A“ grupe 15:10 (4:3, 5:4, 5:1, 1:2 ). Kako je Pro Reko slavio u Marseju, ova dva sastava su već učesnici fajnal fora na Malti. U preostala dva kola Novi Beograd dočekuje Marsej, Pro Reko igra kod kuće sa Splićanima dok će u poslednjem kolu u Đenovi srpski i italijanski šampion rešavati ko je broj jedan.

Novi Beograd, samo bez Vučinića, u Splitu je delovao kao sastav koji je svestan svoje snage, kvaliteta koji je ogroman kao i znanja da te svoje prednosti iskoristi na najbolji način. Pri tome, činilo se da je prostor za napredak ogroman i da su ambicije za još dva trofeja potpuno opravdana.

Strelci za Jadran su bili: Marinić-Kragić, Fatović dva, Butić, Pejković, Biljaka, Harkov, Vrlić i Radović po jedan a za Novi Beograd: Jakšić četiri , Vlahopulos tri, Skumpakis i Radulović dva, Granados, Ćuk , Drašović i Perković  jedan.

Uspavano je počeo srpski prvak,Jadran je vodio 2:0 posle tri minuta igre. Zatim je na scenu stupio Nikola Jakšić. Postigao je tri pogotka, jedan je dodao prelepim šutem Marko Radulović za preokret 4:2. Pred prvi odmor kapiten domaćina Jerko Marinić-Kragić je smanjio prednost Novog Beograda.

Apsolutna kontrola igre Gocićevih pulena bila je u drugih osam minuta.Identična matrica kao iz prve četvrtine. Mirno su Beograđani držali prednost, tri puta su imali i tri gola višla. Jedini problem je bio u realizaciji igrača više, ali su u ovom delu gosti imali dva realizovana peterca i uz to kapiten domaćih Marinić-Kragić je zbog tri prekršaja (skrivio dva peterca) završio utakmicu još pre velikog odmora. Splićani su se držali zahvajući svom igraču više. Od sedam golova u prvom poluvremenu pet su postigli sa igračem više, jedan iz peterca i jedan iz igre. Rival je imaodva peterca, dva gola sa igračem više i čak pet golova iz igre. Ali i to je moralo da se promeni, da Novi Beograd zada završni udarac za treću pobedu protiv Jadrana ove godine.

Konačan slom domaćina dogodio se u trećem delu. Povratnik u redove Novog Beograda, Vlahopulos je taj deo počeo sa tri gola. Prednost 12:7 garantovala je očekivan ishod. Željan igre demontrirao je da duža pauza nije ostavila traga. Nastavili su seriju Drašović i Skumpakis. Proradio je igrač više, Novi Beograd je u tim momentima igrom ponižavao najbolji hrvatski sastav, četvrtinu je dobio 5:1.

Rutinski je odrađen posao u poslednjih osm minuta. Bodovi su odavno upisani, potpuno zasluženo a domaćin je jedva čekao kraj utakmice i još jednog neuspeha protiv najboljeg srpskog tima.