UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
26.09.2023 23:58 Starost: 214 days

Kategorija: Evropski kupovi

LIGA ŠAMPIONA Silovit start Novog Beograda

Foto: M.Todorović

Vaterpolisti Novog Beograda startovali su pobedom u Ligi šampiona, pošto su u prvom kolu grupe A ubedljivo savladali ekipu Steaue sa 19:7 (6:2, 5:2, 3:3, 5:0). Ekipa trenera Živka Gocića u potpunosti je opravdala ulogu favorita u duelu sa rumunskim predstavnikom koji je tokom čitavog meča bio u podređenom položaju.

Ogroman kvalitet Novobeograđana je već na startu došao do izražaja. Domaći su kontrama i polukontrama u prvoj četvrtini stekli prednost koju su samo uvećavali kako je meč odmicao. Posebno efikasni bili su u poslednjoj četvrtini koju su rešili u svoju korist rezultatom 5:0.

Maestralnu partiju u redovima Novog Beograda pružio je Nikola Jakšić koji je postigao čak šest golova i to bez promašaja. U pobedničkom taboru istakli su se još Alvaro Granados koji se četiri puta upisao u listu strelaca i Vasilije Martinović sa tri pogotka.

Naredni meč u Ligi šampiona Novi Beograd igrad protiv Breše u gostima 6. oktobra.

Novi Beograd je igrao u sastavu: Dobožanov, Martinović 3, Skumpakis, Granados 4, Ćuk 2, Ćetković, Drašović, Jakšić 6, Perković, Filipović 2, Lukić 1, Vlahopulos 1, De Mikelis.

Novi Beograd je odlično šutirao 34-19, sa igračem više 4-3. De Mikelis je branio prve dve četvrtine 9-5, Dobožanov druge dve 5-2.

U Steaui Vušković, Bota i Đorđesku su postigli po dva gola.

U drugoj utakmici u grupi Breša je kao gost savladala Sabadelj 10:9 posle izvođenja peteraca.