UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
29.07.2021 15:46 Starost: 3 yrs

Kategorija: Tokyo 2020, Reprezentacija

OLIMPIJSKE IGRE Odlična Srbija protiv Australije

foro: orangepicturesnl

Srbija - Australija 14:8 (6:0, 4:1, 1:2, 3:5)

Bazen Tacumi. Sudije: Om (Nemačka) i Stavridis (Grčka). Igrač više: srbija 6 (5), Australija 9 (4). Dva igrača više: Srbija 1 (1). Peterci: Srbija 2 (2), Australija 2 (1).

SRBIJA: Mandić 4, Dedović 1, Ranđelović, Lazić, Pijetlović 1, Rašović 3, Aleksić, Jakšić 1, Filipović 1, Prlainović 2, S.Mitrović 1, B. Mitrović (11 odbrana).Selektor: Savić

AUSTRALIJA: Hrisantos (6 odbrana), Kembel 1, G.Ford, Tomašević 1, Pauer, L.Edvards 1, Roač 1, Janger 1, A.Ford 1, Put, Hojden, B.Edvards. Selektor: Fatović.

Odličnom igrom, posebno u prve dve četvrtine, Srbija je savladala Australiju i napravila korak ka četvrtfinalu. Ništa nije gotovo, preostaju još dve jako važne utakmice protiv Hrvatske u subotu u 8.30 i Crne Gore u ponedeljak u 7.

Prve dve četvrtine su bile kako se poželeti može. Odličan Mitrović na golu, fenomenalna odbrana ispred njega, raspevani napad u kojem je sevalo sa svih strana. sa jedne Mandić, Filipović i Dedović, sa druge Rašović, Prlainović i Mitrović. Lavovski deo posla su odradili Pijetlović i Lazić a posebno bekovi koji su potpuno paralisali centre rivala.

Prva četiri napada su donela četiri gola , tempo nije popuštao. Australija je odličan tim ali je sada bila nadigrana u svakom segmentu. Prvi gol su postigli tek u 11. minutu kada je Srbija vodila 7:0. Ono što raduje jeste ponovo odlična realizacija igrača više, velika borbenost i brojni blokovi u odbrani.

Posle takve igre, logično je došlo do malog pada. Australija je to iskoristila i uspela da ublaži poraz. U naredne dve utakmice Srbija će pokušati da obezbedi defibitivno plasman u četvrtfinale i što bolju poziciju.