UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
26.07.2021 17:39 Starost: 3 yrs

Kategorija: Tokyo 2020, Reprezentacija

OLIMPIJSKE IGRE, uoči susreta sa Kazahstanom

FOTO: OKS Ivica Veselinov

U utorak u 7 časova ujutru po našem vremenu Srbija igra sa Kazahstanom u okviru drugog kola "B" grupe olimpijskog turnira. U prvom kolu Srbija je poražena od Španije 13:12 a Kazahstan od Hrvatske 23:7.

Kazahstan vodi nekadašnji trener Partizana Nemanja Knežević. U sastavu su dvojica srpskih igrača Dušan Marković član Crvene zvezde i Srđan Vuksanović koji je prošle sezone igrao za Šabac.

Poraz od Španije nije primljen tragično. I ne treba da bude jer je protivnik izuzetno jak tim, kadar da osvoji medalju u Tokiju. Kako kažu igrači bilo je i dobrih i loših stvari i malo je nedostajalo da se susret završi drugačije.

- Kazahstan i Australija su izuzetno važni rivali. Ako bizabeležili dve pobede gotovo sigurno bi obezbedili prolaz među osam a to je naš glavni cilj u grupi., Nadam se da ćemo brzo ući u ritam i da ćemo biti sve bolji - kaže Andrija Prlainović.

Srbija je sa Kazahstanom retko igrala u poslednjih osam godina. U Almatiju 2014. na Svetskom kupu je bilo 16:10, tri godine kansije na Svetskoj ligi 15:7 i 2019. u Beogradu na istom takmičenju 20:6.