UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
04.10.2021 09:15 Starost: 2 yrs

Kategorija: Saopštenja

Izdanja maraka Pošte Srbije posvećene vaterpolu (3)

Prikaz doplatne marke iz  2005. godine,  „Beograd 06“

 U susret XVI Evropskom prvenstvu u vaterpolu, a kao podrška organizovanju ovog velikog evropskog šampionata,  štampana je doplatna marka „Beograd 06“.  Prikazan je vaterpolo golman u akciji, a  likovno rešenje za ovu doplatnu marku  radila je  Marina Kalezić.

 

Prikaz maraka ,  2  izdanja  u 2006. godini 

 Beograd je bio domaćin Evropskog prvenstva u vaterpolu 2006. godine, pa je povodom organizovanja ovog velikog sportskog „domaćinstva” 1. septembra objavljena prigodna marka nominale 46 dinara,  za koju je likovno rešenje uradila Marina Kalezić, da bi samo trinaest dana kasnije u opticaj bila puštena još jedna marka sa motivom vaterpola, povodom osvajanja zlatne medalje naše reprezentacije na istom tom Evropskom prvenstvu čiji smo bili domaćini.

 

Prikaz marke iz  2008. godine

U čast 100 godina Svetske plivačke federacije, 2008. godine, objavljena je prigodna marka nominale 50 dinara, koja za motiv ima vaterpoliste u borbi za loptu. Autorka ovog izdanja je Nadežda Skočajić, a štampano je tehnikom višebojnog ofseta u štampariji „Forum” u Novom Sadu.

Prikaz marke iz  2009. godine

 

Zlatno odličje naših vateprolista na Svetskom prvenstu u Rimu 2009. godine bio je povod za novo izdanje na kojem su predstavljeni pobednici – zlatni momci iz vaterpolo reprezentacije Srbije. Autor grafičkog rešenja za ovo izdanje je Nadežda Skočajić.

 

Prikaz doplatne marke iz  2010. godine,  „Evropsko prvenstvo u vaterpolu 2010“

U susret XVII Evropskom prvenstvu u vaterpolu, Pošta Srbije i u 2010. godini    štampa doplatnu marku „Evropsko prvenstvo u vaterpolu 2010“. Prikazan je vaterpolista u bazenu, a  likovno rešenje za ovu doplatnu marku  radila je  Nadežda Skočajić.